Червените младежи искат среща с президента

Червените младежи искат среща с президента | StandartNews.com

Младежкото обединение в БСП ще иска среща с президента Росен Плевнелиев за налагане на вето върху приетия Закон за предучилищното и училищното образование. Това каза днес Вероника Делибалтова, председател на МО в БСП. „Най-скандалното в този закон е чл. 10, който разрешава финансиране на частните средни училища. По всякакъв начин ще направи така че редица училища в България да бъдат закрити", изясни Делибалтова.

По думите й и сега има недостиг на финансиране на училища в по-малките населени места, а същевременно с това няма и ученици. „Друг голям проблем в този закон е надомното образование. Той ни връща в Средновековието. Училището има възпитателна функция, която с този закон няма да се осъществява. Да не забравяме и въвеждането на безброй много учебници, от които учителите да си избират да обучават децата", допълни тя.

Младежкото обединение в БСП ще създаде и подписка. "Младежката подписка ще бъде всеобхватна, защото освен закона за образованието, има още няколко нередности. Калфин, например, оряза студентските майки. Все пак трябва да е министър обърнат към хората, а в същото време прилага политиката на Дянков преди - орязване на социалните пакети за подкрепа на по-бедните. Чрез тази подписка ще разберем съгласието, респективно несъгласието, на младите със случващото се", допълни Делибалтова.

Станишев изненада с песен младите социалисти

Президентът на ПЕС Сергей Станишев изненада младежкото обединение в БСП по повод техния 6-ти рожден ден. Това се случи вчера на среща на МО във Велико Търново. По негова молба певецът Джонатан Тейлър написа песен „STAND UP! WE ARE ONE" - Ние сме едно. Певецът е познат с писмото, което изпрати до неговия сънародник Найджъл Фараж, в защита на българите от нападките на британския националист. Джонатан има също написана песен и за Бузлуджа. Соцлидерът Станишев подари и картина, на която бяха нарисувани част от членовете на Младежкото обединение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай