Червени скандали за вота

Червени скандали за вота | StandartNews.com

Със скандали и напрежение червени партийци подредиха листите си за местния вот в събота. В три общини - Добричка, Чирпан и Карнобат, местните структури на левицата обсъждаха кандидатите за кметове и общински съветници. В две от тях обаче се стигна до скандали.

Най-драматично се оказа положението в Карнобат. Там десетки симпатизанти бяха изгонени от местния лидер на партията Тодор Байчев с мотива, че на форума щели да се разискват вътрешнопартийни дела.
Тежка почти седемчасова конференция проведоха и колегите им социалисти в най-голямата община в България - Добричка, която се състои от 68 села. На нея те избраха кандидата за кмет за местните избори. От четиримата номинирани - Генади Ганчев, Надежда Василева, Петко Игнатов и Тошко Петков, победител се оказа последният. Петков беше зам.-кмет на общината, но подаде оставка през 2013 г. Причината бяха обвинения в тежки финансови нарушения. Затова част от колегите му смятат, че кандидатурата му сега е неподходяща.

В Чирпан за бъдещ градоначалник ще се бори досегашният кмет на общината - Кичка Петкова. Тя ще е и водач на листата за общински съветници от 21 души. На конференцията бяха издигнати още 11 кандидати за кметове на други места.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай