Чакали Янев днес, за да му запорират заплатата

Чакали Янев днес, за да му запорират заплатата | StandartNews.com

Едни адвокати ме чакаха днес през Министерски съвет, за да ми запорират заплатата. Това заяви в "Лице в лице" по bTV лидерът на РЗС Яне Янев, който бе осъден от Румен Овчаров за клевета.
Както БЛИЦ съобщи, той бе осъден, тъй като в ефир заяви, че Овчаров е част от енергийната мафия.

Съдът освободил Янев от наказателна отговорност и му наложил административно наказание – глоба в размер на 1500 лева, уважил и гражданския иск в размер на 10 000 лева, осъдил Янев да заплати и разноските на Овчаров по делото. Софийският градски съд потвърди изцяло решението като го осъди да заплати още 1200 лева разноски на Овчаров пред въззивната инстанция. Решението не подлежи на обжалване и протест.

Чакат ме като гавази да ми запорират заплатата, това е най-скорострелното правосъдие, коментира Янев, който се надява делото да бъде възобновено, тъй като решението на съда било фалшифицирано и мотивите са подменени.

„В съдебната система някои дела се движат като изтребител, други се бавят с години. Мега дела, които касаят източване на бюджета с милиони и милиарди, не се придвижват. Един министър на енергетиката не е осъден за дефицита на НЕК, въпреки че има повече от 15 досъдебни производства в прокуратурата, а част от тях са внесени в съда и резултат няма", каза той.

„На практика в решението на съда срещу мен под мотивите стои подпис на вещо лице, който е неистински", каза Янев. Той заключи, че енергийната мафия е по-силна от държавата, щом командва съдебната система. Съветникът в Министерски съвет съобщи, че заедно с адвоката си ще обжалва присъдата и ще иска ново разглеждане на делото.

Янев бе искрено учуден, че светкавично е бил издаден и изпълнителен лист срещу него, като са му дали само един ден да внесе сумата, за която е бил осъден. „Ако магистратите бяха толкова бързи и при други дела, сега нямаше да сме на това дередже", завърши политикът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай