БСП защити Георги Стоилов, връща 400 лева, дарени от брата му

БСП защити Георги Стоилов, връща 400 лева, дарени от брата му | StandartNews.com

Не съм адвокат на Георги Стоилов, негов колега съм и стоя с името си, както и цялата ПГ днес застана зад него в подкрепа на позицията му и на истината, че няма нищо общо с тези действия. Това каза на брифинг в Народното събрание Таско Ерменков по повод задържането на брата на депутата Георги Стоилов Илия.

„Колегиално като партийни другари заставаме зад него и няма да допуснем очернянето на човек, който няма вина. Той не може да отговаря за брат си", заяви депутатът. - Това е типичен пример за опит за отвличане на вниманието от принципната война, която водим за по-чист политически живот е атаката срещу колегата Георги Стоилов."

„Ние като ПГ приехме решение, че онова дарение от 400 лева, което е направено от брата на Георги Стоилов, ще го върнем", посочи той. „Не, защото сме предрешили, че брат му е престъпник, а защото не искаме да има никакви съмнения в това, че парите, които се даряват при нас са чисти", уточни депутатът.

„Между Георги Стоилов и брат му няма нито една обща фирма, няма преводи от един към друг, с което да бъдат обвързани. Брат му не е назначаван на общински или държавни длъжности, не е участвал в обществени поръчки и не е имал, каквото и да било участие в разпределянето на публичен ресурс", заяви Таско Ерменков. „Това, за което се разследва, ако го е направил, е в качеството му на физическо лице. Няма как тези действия да бъдат „пришити" на Георги Стоилов", коментира той.

„Ако този човек бъде осъден и се докаже вината му, ние за разлика от ГЕРБ няма да кажем той е най-добрият, ще се съгласим със съдебното решение. Когато някой го осъдят ние казваме да, той си го е заслужил. Когато от ГЕРБ им кажат вашият роднина е назначен - те казват да и ще продължаваме да ги назначаваме, защото са най-добрите", посочи народният представител.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай