БСП заговори за предсрочен вот

БСП заговори за предсрочен вот | StandartNews.com

Пловдив. Предсрочните избори в България ще дойдат заради некадърната икономическа политика на правителството. Това каза пред журналисти по време на семинара в Пловдив соцдепутатът Валери Жаблянов. Тезата беше изразена от експертите на семинара и от част от актива на БСП, уточни той.

"Имаме по-голям външен и вътрешен дълг, имаме въпроси относно автентичността на политическите субекти в парламента, а освен това всяка партия в опозиция работи за предсрочни избори", аргументира се Жаблянов. По думите му изводите от дебатите в семинарната зала на хотел "Санкт Петербург" са, че независимо от тежките избори, в БСП няма демобилизация."Само левицата може да защити правата на хората", коментира Жаблянов.

"Въпросите, които поставихме тук за финансовата политика на Европа трябва да се поставят и в Брюксел чрез ПЕС", посочи още той.

"Пред Европа стоят предизвикателства, които могат да бъдат решени от левицата. Дискусията даде повод за баланс и равносметка в БСП. Имаме намерение да изградим такава политическа линия, че да убедим обществото лекарството за БСПса икономически обосновани решения за труда и капитала", каза още Жаблянов.

Лятото и в навечерието на местните избори е времето, когато в управляващата коалиция ще се случат трусове, каза Борис Попиванов. "За да не се разпадне това мнозинство преди местните избори, на него ще му се наложи да не прави почти нищо", допълни още той. В семинара под егидата на ПЕС участват още Евгений Дайнов, Явор Дачков, Владимир Йончев, Мария Пиргова, Кольо Колев, Александър Симов, Велислава Дърева и др.

Пред социалистите Евгений Дайнов очертал необходимостта от стабилно ляво и дясно за устойчива демокрация. "Представете си един град с две стени - лява и дясна", дал пример Дайнов. И след това посочил, че ако едната стена се срути - "влизат караконджулите".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай