БСП внесе 3 сигнала до главния прокурор за приватизацията на ЧЕЗ

БСП внесе 3 сигнала до главния прокурор за приватизацията на ЧЕЗ | StandartNews.com

„Настояваме да се провери произходът на средствата, с които „Инерком" кандидатства за купуването на ЧЕЗ. Да се провери и сделката по приватизацията на ЧЕЗ, която се е състояла в два етапа, през 2004 и 2012 г." Това каза зам.-председателят на ПГ на „БСП за България" Крум Зарков преди да внесе три сигнала за приватизацията на ЧЕЗ в прокуратурата.

Според него продажбата на 33% от дружеството от правителството на Бойко Борисов се случва в нарушение на стратегически документи на държавата. „Нарушени са два документа и основно Стратегията за приватизация на ЕРП, където ясно е записано, че страната ни трябва да запази поне 33% от тях, за да може да знае, какво се случва там", коментира Зарков. Левицата настоява да се провери законосъобразността на двете сделки.

„Искаме отговор на въпроса- какво се е случило с досъдебно производство, което прокуратурата е образувала през 2013 г. срещу неизвестен извършител, служител на ЧЕЗ – България. Той е бил разследван за недостатъчно грижи при управлението и стопанисването на дружеството, което е довело до големи щети", заяви още Крум Зарков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай