БСП търси общ фронт срещу ГЕРБ

БСП търси общ фронт срещу ГЕРБ | StandartNews.com

Ще започнем незабавни разговори с ръководствата на другите опозиционни парламентарни партии и такива, които нямат свое представителство в парламента, за общи опозиционни действия срещу правителството на Бойко Борисов и да потърсим подкрепа за алтернативните ни предложения за промените в политиките. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова след първото изнесено заседание на Изпълнителното бюро в Благоевград.

Парламентарната група е подготвила и получила санкцията на ИБ, за да внесе няколко закона, които ще върнат държавата в икономиката и ролята й на социална държава. Става въпрос за антимонополно законодателство, за защита на дребния земеделски производител и потребителите, на малкия и среден бизнес, за да осигури работеща икономика, която да гарантира приходи, които да служат за развитието на социалната държава.

„Ще внесем до края на тази сесия два законопроекта. Единият касае управлението на държавните дружества и държавната собственост. Отделянето му от партийната власт, от партийните квоти, от политическите назначения. Създаването на условия тези дружества да се развиват, да инвестират и да увеличават възможностите за производство в България. Да се спре приватизация, концесиониране, действията на ГЕРБ, които продължават да разрушават държавната собственост в икономиката. Вторият закон е за създаване на едно държавно предприятие в земеделието, което да изкупува земеделската продукция от дребни производители, да я преработва, за да осигури добавена стойност и работни места, да я продава тук и в чужбина", разкри Нинова. През септември ще са готови още два законопроекта. На базата на тези политики БСП ще покани на разговори всички опозиционни партии.

„Целта е общ фронт – опозиция на ГЕРБ, и обща подкрепа за тази алтернативна политика. Нашето предложение за обща опозиционна работа е в подкрепата на политики. Където греши правителството, да дадем алтернатива на управлението. Не търсим механичен сбор, а голямото - алтернативата на политиките. Проучванията сочат, че голяма част не харесват това управление, но трябва да им се предложи алтернатива. Това е целта на този общ фронт. Ще сме аргументирана опозиция", подчерта Корнелия Нинова. Тя допълни, че БСП готви Национален алтернативен план за развитие на България, който трябва да е готов до края на тази година. За да излезем пред българите и много ясно и категорично да им кажем – при тази ситуация другото възможно решение на вашите въпроси и проблеми е това. Статуквото е ГЕРБ, ние ви предлагаме тази промяна, вие имате право на избор, каза още тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай