БСП срещу партийните кадри от държавните бордове

БСП срещу партийните кадри от държавните бордове | StandartNews.com

На изнесено заседание днес в Правец ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ обсъди 4 законопроекта, с които да защити малкия и семеен бизнес, дребния земеделски производител и да гарантира запазване и развитие на държавните предприятия. Това съобщиха от пресцентъра на партията.

Законът за управление на публичните - държавни и общински, предприятия предвижда нов начин на тяхното управление и възможност те да инвестират в разширяване на производство, услуги и търговия. С промените се премахват партийните квоти в управлението им - отделя се от управляващата върхушка.

Вторият законопроект предвижда създаване на държавно предприятие, което да се занимава с изкупуване на земеделска продукция, нейната преработка и продажба чрез мрежа от достъпни борси, където и всеки дребен земеделски производител да има пряк достъп с цел да се избегне веригата от прекупвачи, която оскъпява многократно продукцията до потребителя.

Представяйки законопроектите, лидерът на БСП Корнелия Нинова каза: "Вземаме инициативата в свои ръце и престъпваме към действия. Повече държава в икономиката не може да бъде само лозунг. То става реалност. Трябва да сте наясно и да сте готови за огромната съпротива, която ще срещнат тези наши действия. Всички големи частни монополи, олигарси, както и едри арендатори на земеделски земи ще ни скочат. Всякакви платени говорители ще обясняват по телевизиите, че това е социализъм в действие. Ако някой се съмнява в правотата ни и ще се огъва пред този натиск, да си го каже отсега. Цялата група тръгваме ударно, никакви компромиси. Хората чакат".

Групата продължава работата си по организацията на парламентарния контрол. Според Нинова той трябва да стане силен и съсредоточен върху основните проблеми, които интересуват хората - финансовото състояние на държавата, злоупотребите с обществени средства, доходите и стандарта на живот.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай