БСП се отказа от подписката в защита на Кремъл

БСП се отказа от подписката в защита на Кремъл | StandartNews.com

БСП отказа да включи в дневния ред на пленума си вчера въпроса за отмяна на санкциите срещу Русия. Предложението бе на соцорганизацията от Пловдив-област. Хората на Георги Гергов настояха пленумът на партията да включи темата в дневния ред на заседанието.

Предложението им беше БСП да стартира всенародна подписка за отмяната на санкциите срещу Русия и да я връчи по време на европредседателството, за да стане приоритет на нашето домакинство от 1 януари догодина, научи Канал 3.

Соцлидерът Корнелия Нинова обаче отклонила искането въпросът да се обсъжда сега. Изтъкнала, че е достатъчно сериозен и изисква дискусия на отделен пленум, какъвто обещала.

По време на гласуването 36 социалисти са подкрепили идеята за всенародната подписка за отмяна на санкциите, но 60 са се въздържали. Двама пък гласували против. Русофилите сред социалистите смятат, че с обещанието на ръководството санкциите срещу Русия да бъдат разгледани на следващо заседание на Националния съвет, Корнелия Нинова отлага въпроса за незнайно кога. Според инициаторите дори и да се приеме решението през декември, то вече няма да има време за събиране на подписи за старта на председателството и да се лобира това да бъде приоритет на нашето домакинство.

Недоволни от отказа на ръководството БСП да се застъпи за Русия смятат, че това не е случайно и навързват отпадането на точката за санкциите срещу Москва с друга случка от последните седмици. Говори се, че соцлидерката е спряла трима леви депутати да заминат на форум в Крим, където са били поканени.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай