БСП с втора писта

Манолова и Добрев с проект М.О.Л. за левицата

БСП с втора писта | StandartNews.com

Пловдив. БСП да привлече мислещите и можещите, образованите и лидерите на общественото мнение. Това е идеята на платформата М.О.Л., която соцдепутатите Мая Манолова и Кирил Добрев са представили по време на семинара на ПЕС в Пловдив. Абревиатурата М.О.Л. съдържа в себе си ключовото послание - Мислещи, Образовани, Лидери, заявиха пред Стандарт Манолова и Добрев. По време на дискусията зам.-председателят на БСП Драгомир Стойнев е подкрепил проекта МОЛ. Добрев и Манолова били аплодирани от кметове, областни председатели на левицата и депутати от БСП. Целта на проекта им е БСП да се разхерментизира, да търси истинския ляв диалог, а не да стои в политическия живот като "музей на левите идеи и мавзолей на социализма".

Трябва да привлечем работещите, дребния и средния бизнес, градската средна класа, аргументираха създаването на втората писта социалистите. За БСП е важно да се обърне и към периферията на избирателите, уточни Манолова. Само преди ден соцлидерът Сергей Станишев призова своите да търсят работещите и учещите в подкрепа на червените каузи, а не само социално -слабите и пенсионерите.

"Има бъдеще лявото, което 'воюва' с бедността, а не лявото, което мрази амбицията да успяваш и да се развиваш", заявиха соцдепутатите. В своята презентация пред съпартийците си Манолова и Добрев призоваха своите да стартират още сега кампанията за местния вот. Платформата М.О.Л. съдържа Оn-line приемни и социални мрежи, работещи 24/7, провеждане на постоянни анкети и тестване на местни каузи, решения, политики. Червените остриета настояват за ангажиране на местните лидери на обществено мнение и правенето на Ad Hoc инициативни групи, които да работят по различни проблеми на градовете и кварталите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай