БСП пуска своя телевизия

Законопроектът за изборите показа, че не блъфираме, заяви Корнелия Нинова

БСП пуска своя телевизия | StandartNews.com

През октомври ще сме готови с проект за телевизия на БСП, обяви лидерът на социалистите Корнелия Нинова след Пленума на партията. Членове на Националния съвет са поискали по време на събранието да се направи канал с парите за "Бузлуджа". Нинова обяче обяви, че вече се работи отделно по този въпрос.  

Казах, че не бива да противопоставяме едното на другото - или теливизия, или „Бузлуджа". Можем да работим успоредно и по двата проекта и съм оптимист, че ще се справим и с двата, отсече тя. Нинова каза, че още не е ясно името на соцтелевизията, нито къде ще се помещава, но гарантира едно. "Със сигурност няма да е в ЦУМ", категорична бе тя. 

Смесената избирателна система отговаря на очакванията на хората за мажоритарен избор и запазва парламентаризма, държавността и Конституцията на България. Заседанието на Националния съвет одобри предложения от нас законопроект за Изборен кодекс. Преди да го представя в конкретика бих искала да кажа, че БСП сме изключително последователни в политиките си, включително и по тази тема. От месеци наред предлагаме нашата теза за смесена мажоритарно-пропорционална система, която дава възможност да отговорим на очакванията на хората, показани в референдума за мажоритарен избор, но и да се запази държавността, институциите и парламентаризма в България. Изчакахме политическия театър, който ГЕРБ разиграха, заяви Нинова по повод промените в Изборния закон, които ще предложи БСП.

Отговаряме на обвиненията, че едва ли не блъфираме, че имаме законопроект. Заедно с това ще инициираме широк разговор, и експертен и обществен по системата. Гласуване в един ден и по двете бюлетини, освен ако човек не реши да упражни вота си само за единия вид избор. Второ гласуване, само там, където няколко мажоритарни кандидати имат еднакъв брой гласове, коментира лидерът на социалистите. 

.риехме варианта да искаме право на ползване на паметника за 10 години. Ще продължим разговорите с екипа на МРРБ за „Бузлуджа". Възможностите, по закон, които ни бяха предложени са три: наем, търг и право на ползване за 10 години. Представихме и трите възможности пред Националния съвет, обсъдихме идеята си как да запазим паметника, да го реставрираме, да го превърнем в национален за България, каза Нинова. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай