БСП привлече и генерал Шивиков

Коалиция между ГЕРБ и БСП е невъзможна, потвърди отново Корнелия Нинова

БСП привлече и генерал Шивиков | StandartNews.com

Коалиция между ГЕРБ и БСП е невъзможна, отсече соцлидерът Корнелия Нинова в отговор на коментара на РБ, че служебните министри изпълнявали мокри поръчки и лобирали за такъв съюз между двете големи партии, политически опоненти.

Председателят на партията каза още, че засега няма да коментира резултатите от ревизията на служебното правителство, това ще направи в понеделник, след като докладът бъде публикуван в цялост и социалистите се запознаят с него.

Нинова заяви, че ръководството няма да прави промени в депутатските листи и те ще бъдат утвърдени така, както са подредени - на соцпленума в неделя.

Изключение прави варненската листа, където за нарушения на устава се случи служебно подреждане наново от самото Изпълнително бюро на БСП.

Нинова не пожела да разкрие кого са подредили в морската столица зад водача Стефан Данаилов, защото смята, че не би било коректно спрямо членовете на Националния съвет - да го научават първо през медиите.

По неофициална информация там са включени елиминираните първия път и неподложени миналата неделя на гласуване номинации, като сред тях са Борислав Гуцанов и Анелия Клисарова, съобщава Канал 3.

Всички кандидат-депутати във видинската листа са си направили отвод заради водача Филип Попов, научи Канал 3. Лидерът на БСП потвърди, че във Видин наистина има отводи, но крайното решение за там ще научим също в неделя, на предстоящото заседание на Националния съвет на партията. Видин е регионът на бившия соцлидер Михаил Миков, който вече няма право да е депутат.

Изненадата в БСП дойде от Пловдив, където в листата влиза Бригаден генерал Димитър Шивиков. Той ще бъде част от гражданската квота.

Нинова подписа споразумение за изборите с Конфедерация Гражданско общество, която се представлява от Шивиков, както и с Национален алианс "Род, единство, държава".

"Това не е военизиране на БСП", отсече лидерът на социалистите и обяви, че и двете структури имат за приоритет борбата с демографската криза. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай