БСП посочи проблема за наводнението: Шахтите и каналите не се чистят

БСП посочи проблема за наводнението: Шахтите и каналите не се чистят | StandartNews.com

Най-големият проблем на София от 10 години е почистването на шахти и канализации. Това каза председателят на Градския съвет на БСП – София и член на Изпълнителното бюро на партията Калоян Паргов по време на пресконференция след заседание на Изпълнителното бюро на БСП.

Паргов заяви, че БСП – София иска увеличаване на екипите, на свързаността, ангажиране на доброволци и чистене на шахти. По думите му чистенето на шахти и канализации е проблем от 10 години и обърна внимание, че в столицата има 35 хил. шахти.

Паргов заяви, че БСП – София иска ревизия на ремонта на „Лъвов мост", който струва 22 млн. лв. Председателят на БСП – София попита къде е хидроизолацията на „Лъвов мост". „Кой е виновен за това? Като управлява БСП – София няма да прави ремонт на ремонта", подчерта Паргов. Той обърна внимание на ремонта на НДК през 2015 г. и на наводнението там, което стана вчера.

Калоян Паргов разкритикува и действията на „Метрополитен" в такива ситуации. „Да приемем, че е нормално да влиза вода през стълбите, но не е нормално. Значи някъде нещо сме сбъркали – ревизия и връщане на пари. Ресто на европейските данъкоплатци", призова Паргов. Той заяви, че БСП – София държи на извънредната сесия на Столичния общински съвет, за да стане ясно кой за какво отговаря. По думите му, ако продължаваме по този начин, когато вали, хората не трябва да чакат влак, а ферибот, за да могат да се придвижат.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай