17:55 ч.

09.08.18

1 мин.

0

1

0

БСП получили подкрепа за "Визия за България" от организации в сигурността

от редактори |

БСП получили подкрепа за "Визия за България" от организации в сигурността

Конфедерацията на обществените организации от сигурността и отбраната подкрепя "Визия за България" на БСП. Това обяви депутатът от левицата Валери Жаблянов след днешната среща на партийното ръководство с представители на Конфедерацията. Той припомни, че в документа на социалистите се предвижда отбраната на страната да бъде отделена от националната сигурност и че фокусът е върху икономиката и доходите, образованието и здравеопазването.


Председателят на Сдружението на офицерите от резерва "Клуб 199" полковник Цанко Цанков, определи визията като "навременен документ", но отправи и препоръки: "Ние оставяме с впечатлението, че когато са писани тези хубави неща, не е взето предвид реалното състояние на армията. Така, както го чета, мен не ме кара да стана патриот и да отивам войник в българската армия, защото пише: "НАТО - Европейска отбрана", обаче българската отбрана и българската териториална цялост е по-важна от останалите".


Препоръките към "Визията за България" на БСП са полезни и конкретни, подчерта Валери Жаблянов: "Засилване на отбранителния капацитет, като се разчита основно на силите на българската отбрана за справяне в кризисни ситуации. Беше обърнато особено внимание на изчерпания неолиберален политически и икономически модел и необходимостта от неговата смяна. Спешни социални мерки. Визията на БСП е да бъде разработен въпросът за универсалния базов доход".


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 09:49 · 11.08.2018
Абe оскубeни и одъртeли комунисти, защо нe си e.бeтe маиката:)!!!
Изроди, на вагонeтки към Сибир:)!!!
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент