БСП пак рови детската градина в Перник

БСП пак рови детската градина в Перник | StandartNews.com

За пореден път родителите на децата, посещаващи ДГ „Пролет" в пернишкия квартал „Могиличе", потърсиха общинските съветници от групата на БСП и коалиция Ралица Андреева и Валентин Петков и народния представител Станислав Владимиров за помощ, съобщиха от пресцентъра на БСП. Проблемът отново е с частта от сградата, която бе отредена за частна детска градина. След демонтирането на закупения за частното детско заведение инвентар, сградата е оставена в изключително лошо състояние.

„Явно е, че демонтирането е извършено набързо, без да се мисли за последствията", казаха възмутените родители. Вместо да бъде демонтиран проточният бойлер, тръбите му са отрязани и в резултат на това подът на сервизното помещение бе подгизнал. Свален е катинарът от портата, а от старите брави, които са върнати по местата им, стърчат болтове. Парапетът на аварийния изход също е отрязан набързо", видяха представителите на левицата.

„Пълното подменяне" на тръбите на водопровода се състои от отрязването на няколко стари и подменянето им с нови. Оказа се също, че бойлерът, който общинското детско заведение е използвало в приземния етаж, е монтиран на тръбите, водещи в частната градина. Родителите изразиха своето възмущение от състоянието, в което е оставена сградата, след като бе дарена на Общината и запитаха дали това е грижата за общинската собственост, която бе широко пропагандирана, когато случаят излезе наяве. „Мръсотията от ремонта също не бе почистена, а в идния четвъртък децата трябва да тръгнат на детска градина, не знаем дали ще се справим с почистването до тогава", казаха още те.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай