БСП обмисля вот на недоверие заради външната политика

БСП обмисля вот на недоверие заради външната политика | StandartNews.com

Обмисляме вот на недоверие за външната политика. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова, циктирана от БГНЕС.

"Ще поканим другите парламентарни групи на консултации за мотиви. Ако постигнем съгласие с тях по мотивите и темата, ще действаме да го внесем", обяви Нинова. Според нея са се събрали достатъчно аргументи на тема външна политика.

Нинова обясни, че, ако ПГ на БСП не постигне съгласие с останалите парламентарни групи, няма как да го внесе с техните гласове, защото не им стигат. БСП ще търси подкрепа от всички парламентарни групи, които смятат, че тази външна политика е предателство към националния интерес на България.

Корнелия Нинова заяви, че това не е по-скоро предизборен ход. „Достатъчно теми се събраха, които ние в последния месец постоянно повдигаме. Става въпрос за бежанците и кризата, за средствата, които са отпуснати за изграждане или допълване на съществуващите лагери. Решението общините да правят гета, позицията срещу Русия, санкциите. Ще търсим мотивите заедно с колеги от други ПГ", подчерта лидерът на БСП.

Нинова призна, че казусът с Бокова е конкретният повод и капката, която преля чашата. Относно това, че Мартин Шулц е изразил подкрепа за Кристалина Георгиева, Нинова заяви: „Опитваме се да съберем информация. Засега никъде публично не виждаме такова нещо".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай