БСП номинира Кичка Петкова за още един кметски мандат в Чирпан

БСП номинира Кичка Петкова за още един кметски мандат в Чирпан | StandartNews.com

Досегашният кмет на община Чирпан Кичка Петкова е кандидатът на БСП за втори мандат, реши четвъртото заседание на 20-та конференция на социалистите. Те гласуваха и 11 кандидати за кметове на населени места. Форумът прие отчета на председателя на общинската организация Стайко Генов за изпълнението на поетите 12 ангажимента пред избирателите през 2011 г.

„Реализираната политика от кметския екип е изключително важна и с дълготрайно влияние за положителното развитие на общината", подчерта Генов, спирайки се в детайли на постигнатото за възрастните хора, децата, инфраструктурата, транспорта, сигурността, културата, бизнеса, сметосъбирането, здравеопазването и работата по европейски проекти.

Председателят на Областния съвет на БСП Васил Самарски, който бе гост на конференцията, поздрави общинското ръководство за успешната политика на БСП и за осъществената управленска програма. Той призова делегатите така да подредят листата с кандидати за общински съветници, че да намерят място в нея уважавани личности. От издигнатите кандидати за законодателната власт в Чирпан, гласувани бяха 21, като водач ще е Кичка Петкова. Те изслушаха отчетния доклад на председателя на групата съветници Даниела Драгиева и препоръчаха в следващия мандат местните старейшини на левицата да са по-активни в политическите си изказвания.

Предстои общинският партиен съвет да приеме предизборна платформа за следващите 4 години местно самоуправление, както и Националният съвет на БСП официално да утвърди кандидатурата за кмет на община Чирпан.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай