БСП Кърджали: Партиите да декларират, че не финансират местни медии

БСП Кърджали: Партиите да декларират, че не финансират местни медии  | StandartNews.com

БСП в Кърджали настоява политическите партии в областта да декларират, че не финансират местни медии за провеждането на клеветнически кампании с цел постигане на политически дивиденти. За това настояват социалистите в отворено писмо до медиите. В него те обясняват, че през последните дни „в един от местните електронни сайтове са се появили три информации, които не отговарят на истината и заблуждават общественото мнение".

В две от тях се твърди, че БСП е получило отказ от партия ГЕРБ Кърджали за провеждането на разговори за издигането на обща кандидатура за кмет на община Кърджали. В друга се посочва, че БСП ще издигне като свой кандидат за кмет на община Кърджали Теодора Каракостова, председател на областният съвет на Обединението на жените социалистки.

„БСП все още не е взело решение какви ще бъдат номинациите за кметове на общини, кметове на населени места и общински съветници. Лансирането на невярна информация цели създаването на погрешна представа за работата на БСП и политиките, които предлага", коментира лидерът на социалистите Георги Кючуков.

Той анонсира, че социалистите в Кърджали ще предложат на следващото заседание на местния парламент град Кърджали да се отдели като самостоятелна община.По думите му това няма да е прецедент, защото в страната има градски общини като Добрич и Ямбол. По думите му обособяването на Кърджали в отделна община не е прецедент в България. Такива градски общини били Ямбол и Добрич.Идеята за ново административно деление е от сегашната община Кърджали да се сформират две нови. Градска в областния център и втора- община Перперек, която да обединява околните села. Като мотиви Георги Кючуков изтъкна, че така ще се гарантира, от една страна, привличането на повече средства за малките населени места. От друга, новата селска община ще има възможност да кандидатства по ОП „Развитие на селските райони", от която в момента община Кърджали не може да се възползва.Другата идея, която се преследва от БСП е, че ако разделянето на сегашната община Кърджали се случи, ДПС трудно ще спечели местните избори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай