БСП: Истинската модернизация минава през образованието

БСП: Истинската модернизация минава през образованието | StandartNews.com

Премиерът много често говори за модернизацията на страната, но има предвид строителството, а истинската модернизация минава през образованието. Това заяви Атанас Мерджанов, който изчете декларация от името на БСП по случай 24 май, предаде БГНЕС.

"Историята познава много държави, които са били силни и могъщи, много от тях са престанали да съществуват. България още от създаването си е била силна държава, едва със създаването на азбуката от Светите братя Кирил и Методий България е станала не само силна, но и велика. Писмеността дава истинската ценност в развитието на българската история", заяви Мерджанов.

Той посочи, че българите носим едно особено състояние на духовност, което се превръща в традиция, благодарение на кирилицата ни има в историята и времето. "Това е огромният принос на народа ни към цивилизацията", заяви Мерджанов. Той е убеден, че не е достатъчно днес да се поздравят учителите и дейците на науката, а е необходима ежедневна грижа за Възраждането и духа на България. "Европейските държави не намаляват финансирането, а го увеличават. При нас средствата за образование са най-малко от всички страни в Европа", добави Атанас Мерджанов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай