Бойко за горивата: Ще има наказани

Бойко за горивата: Ще има наказани | StandartNews.com

В сектора с горивата също ще има наказани хора. Това заяви пред журналисти в Смолян премиерът Бойко Борисов.

„С всички мерки, които сме взели с прокуратурата, ДАНС, митниците, данъчните, ще има краен резултат. След като съм поел ангажимент, ще го докарам до края", заяви премиерът.

По думите му най-точният пример, че се върши работа в тази посока, са милиардите, които са събрани в повече от контрабанда. "Наблюдавайте ни действията. Най-ясният, най-точният, най-кристалният пример дали си вършим работата си е като видите сайта на Министерство на финансите – милиардите, които са събрани в повече от контрабанда. Повярвайте ми, в горивата също ще има наказани хора. Имам и предвид и газа. Там положението не е по-добро", изтъкна Борисов, цитиран от бТВ.

"Вие виждате първите проверки, които са направени - или „кръщават" горивото, или на 50 литра 5 литра по-малко слагат. И всичко това е със знанието или без знанието...разбира се, тези, които са на франчайз, тези, които управляват веригите, казват, че не знаят", продължи премиерът.

"Ние сега сме набелязали мерки, денонощни. От камерите много добре се вижда и накрая ще им докажем, че някъде има и с умисъл вършене на такива неща", каза Борисов.

„Ние сме събрали сега толкова данъци, колкото правителството на Орешарски при скъпия петрол, двойно повече", посочи още той. Според него, както манипулират километражите на автомобилите, по същия начин могат да се манипулират и новите бензинколонки. Според министър-председателя има рафинерии, които не са внесли и един кораб със суров петрол.

В момента няма основания България да се притеснява относно бежанския поток, смята Бойко Борисов. Той заяви, че са предприети мерки, изпратени са повече хеликоптери и служители на границата. Досега целият ни ресурс отиваше на българо-турската граница, сега е изпратен вчера и в Кюстендил, и по гръцката граница, уточни премиерът.

Борисов откри реновирания спортен комплекс в Смолян. Двамата с кмета Николай Мелемов прерязаха лентата на обновените спортни площадки. Проектът е на стойност 5 млн.лв., осигурени от Публично инвестиционната програма на предишното правителство. Направен е ремонт на спортната зала, изградени са спортни площадки, ремонтирана е съблекалнята на Стария стадион.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай