Бойко: Тираджиите да си сменят чипа

Шофьор ядоса премиера, спират камионите през уикенда

Бойко: Тираджиите да си сменят чипа | StandartNews.com

София, Русе. Несъобразителен тираджия, който предизвика 3-километрова колона край Бяла, ядоса в събота премиера Бойко Борисов. Той попаднал на задръстването при посещението си в Русе, където откри ремонтиран участък от главния път.

Оказало се, че тирът бил без вериги и не могъл да изкачи нагорнището край Бяла. След като изпреварил колоната, Борисов решил да спре и да пита шофьора защо е без вериги. "Мълчи и ме гледа като дебил!", ядоса се пред Дарик радио премиерът. Заради задръстването той закъсня с 12 минути за участието си в празничния ефир на медията за 19-ия й рожден ден. "Спрях и му казах: Всичките хора, като мина, ще ме псуват мен и ще мислят, че заради мен са спрели, а това е заради теб", разказа още Борисов. След като не получил отговор, се качил ядосан на колата и продължил към София. Въпреки че съобщи, че няма проблеми с пътната обстановка в страната след падането на обилния сняг, премиерът бе категоричен, че ще накаже полицаи и ще махне шефа на пътното, защото силово не са спрели тира и се е стигнало до задръстването.

"Този, ако не си смени чипа, ако ще златна магистрала да направя, пак няма да върши работа. Ако този е имал предвид царя, то насила е трябвало да му сменят чипа", добави премиерът.

Междувременно в Русе строителната министърка Лиляна Павлова съобщи, че при министъра на транспорта Ивайло Московски се подготвя заповед за спиране на движението на тирове в почивните дни. Още се водели преговори, защото нямало съгласие от превозвачите. А и не навсякъде имало паркинги, на които тировете да изчакват.

Премиерът съобщи още, че три от исканията на България за бъдещия фискален пакт на ЕС са залегнали в проекта, който ще бъде обсъден на срещата на финансовите министри в понеделник. Става дума за налагане на санкции за финансово недисциплинираните държави, което Борисов посочи като своя лична заслуга. От проекта също така е отпаднал текстът за пакта "Евро +", който предвижда въвеждането на общи данъци. София бе против уеднаквяване на данъка в целия ЕС. Предвижда се също така държавните и правителствените ръководители извън еврозоната да участват в срещите на страните членки, но без право на глас. Борисов коментира и стачката в Мини "Марица-изток" и препоръча на синдикатите да направят протест срещу Христо Ковачки, който "умишлено години наред заради "Брикел" е приел, че 20 000 часа ще работи, няма да инвестира и след това ще затвори предприятието".


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай