Бойко слиза в забоите

Бойко слиза в забоите | StandartNews.com

Земеделците на Ставрева зад ГЕРБ, Борисов нареди на своите да не говорят за реформаторите

Генерала открива рудник в Мадан, празнува с миньори

Бойко Борисов слиза при миньорите. Лидерът на ГЕРБ открива днес новия рудник "Върба-Батанци" в Мадан. Това ще стане по време на честването на Деня на миньора и празника на града.

"Пожелаваме им успех на реформаторите". Това бе официалният коментар от името на ГЕРБ, който Десислава Атанасова направи вчера. Ден по-рано Радан Кънев поиска в кабинета след 5 октомври на постовете премиер, финансов и вътрешен министър да бъдат хора, които "не са заемали тези позиции в миналото".

"Интересното е, че в декларацията им се говори за алтернатива на досегашните управления, за дясно-центристко правителство с цели, съвпадащи напълно с тези на братчето (или сестричето) в политическото семейство - ако някой е забравил, ние сме в едно политическо семейство", отговори във Фейсбук евродепутатът от ГЕРБ Томислав Дончев. И продължи: "Разсъждавайки по пътя на логиката, а и проследявайки текста до края, разбираме, че става дума не за алтернатива на управление, а за алтернатива на хора. На премиер, вътрешен и финансов министър". "Борбата за симпатия и доверие на обществото, основана главно на съждението "ние, за да не е той", говори не толкова за рационални принципни (десни, център-десни или др.) политически идеи, а за чисто емоционални подбуди", посочва Дончев в социалната мрежа. И след това дава съвет на реформаторите: "Емоцията е хубаво нещо, но в политиката - невинаги". Дончев задава въпроса, "как подобна позиция на РБ (или на г-н Кънев, ако това не е едно и също) се отнася към острата нужда на страната от стабилност?". Дано не означава "програмно" или "експертно" правителство с претенции за политическа стерилност, казва още евродепутатът. И припомня кабинетите "Беров" и "Орешарски". "За състава на управлението, което предстои, ще дойде време да говорим", посочва Дончев. И след това призовава да се промени "ъгълът на усилията - от пазарлъци към стремеж за постигане на стабилност и предвидимост".
Бойко Борисов забрани на ГЕРБерите да коментират повече позицията на реформаторите, съобщиха за "Стандарт" източници от партията.

Според тях хората на Кънев се опитват "да си правят пиар на гърба на ГЕРБ". Междувременно "Обединени земеделци" на Петя Ставрева обявиха, че ще подкрепят ГЕРБ на 5 октомври. Ставрева и Борисов подписаха споразумение за политическо партньорство вчера в централата на ГЕРБ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай