Бойко: Носех гуменките на Гунди за късмет

Гледам всички БГ сериали, супер са, споделя премиерът

Бойко: Носех гуменките на Гунди за късмет | StandartNews.com

Ако реформите се забавят, до 3 г. няма да има пари за пенсии, заяви Бойко Борисов в миналия брой на "Стандарт". Положението в НОИ е драматично като в БДЖ, предупреди още премиерът. Днес предлагаме отговорите на Борисов за спортните му пристрастия.  

- Г-н Борисов, откъде купувате часовниците на Цветанов?
 
- Това си е наша тайна.

- Наистина ли струват по 150 лв.?

- Да. Той си мисли, че като го нося аз, е много скъпа марка.  Вижда ги на ръката, харесва ми ги, и така. Аз много рядко нося часовник. В  годината един-два пъти. И той, като се огледа в него, си мисли, че е марков и се  хваща на бас веднага за него.
 
- С някой друг хващате ли се на бас?

- Хващам се непрекъснато. Първо играя тенис, винаги само на  бас. Като имам любим отбор и примерно има дерби, винаги се хващам на бас срещу  него, че ще загуби. Ако бие, си давам баса с голям кеф, ако загуби, получавам  удовлетворение, и така минимализирам щетата - емоционалната.

- На какво най-често се хващате на бас?

- На елементарни неща. Или на вечеря, или бутилка уиски или  коняк. Да има някакъв залог.

- От кого най-често губите басове?

- От Цецо. Особено ако играят "Левски" и ЦСКА, аз винаги слагам  за ЦСКА. И ако бие "Левски", ми е кеф, обаче напоследък само губим. Макар че  вчера го гледах новия треньор на "Левски", много ме впечатли. Истински му  пожелавам успех, защото говори и се държи по европейски.

Не го познавам, даже не  си го спомням много и като футболист, макар че е от моето поколение. Струва ми  се, че едно от най-добрите неща, което се е случвало на "Левски", е този  треньор. Гонзо ми е голям приятел, но невинаги, като излезеш от съблекалнята,  можеш да направиш нещо.

Ако се намери вариант, да се ползва на Гонзо харизмата и  отношението на публиката към него е добре. Той е много сериозно момче и е добър  човек, много е готин. Ако може да се направи такава симбиоза, резултатите не  идват за ден, за два, но да се поработи. Инстинктът ми подсказва, че този  треньор ще пожъне успехи и е вярно попадение.

- Какво мислите за родния футбол?

- Ще направя следната аналогия. Когато с нашите сънародници си  дебатираме за заболяванията, говорим, че те са лечими, и то напълно лечими.  Бавно лечими, но водят до пълно излекуване. Ако правилно се проведе лечението,  една, две, три години ще са трудни. След това този организъм, наречен държава в  България, ще живее, а и ще спортува, ще се множи. Ние не казваме, че трябва да  му ампутираме крак или ръка или да го приведем в състояние да живурка. Ако  честно се каже на народа всичко, той ще го приеме, защото другото е по-лошо. И е  демагогия.

- Пред ТV7 разказахте за някогашните футболни дебати, които  нарекохте "Пред банята". Липсват ли ви?

- Едно време пред банята беше нашият Фейсбук. Там се събираха запалянковците. Хората имат нужда да си спомнят  славните години. Младите футболисти да чуят други хора, които не познават. Аз  съм бил запалянко и сигурно и до ден днешен съм си такъв.

По онова време  правехме така - ходим на лекции, а после си казваме, хайде да минем покрай Централната баня, да видим какво говорят. Защото ни беше много важно. Там се  разказваше треньорът Димитър Пенев и Котков къде са пили коняче. Или дали Гунди  са го излъгали да изпие един вермут, защото той никога не пиеше, беше икона. 

Вървяха приказки, че примерно баджанакът на Димитър Пенев - Борис Гаганелов,  нали водят две близначки, се е прибрал в седем, другият в единайсет.  Комуникацията между сестрите обаче върви. Навремето също хората са имали нужда и  от по-пикантни неща. Това ни осмисляше времето.

 
- Какво друго си спомняте от тези времена?

 
- Аз живеех до "Герена". На тренировка тогава ходеха по  5000-6000 души. Гунди, Бог да го прости, още ми е пред очите, спре с алфата и  децата се събираме да му измием колата. Или си носеше едни обикновени гуменки,  така си ги хванал с двата пръста и ние - дай да ти носим гуменките. За късмет. 

Пък после в Банкя идваха националните отбори да тренират. Цял ден стояхме на  игрището да ги гледаме. Или тези по-старите - Гацо Панайотов и Иван Колев,  слушал съм ги как се карат. Колев понеже е мъничък и нисък, не се виждал там при  флагчето. "В тревата тичаше нещо малко. Ти ли си бил?", казва Гацо. А другият му  отвръща "40 години ходя с едни обувки и знаеш ли защо? Той отговаря  - Не. Защото на ръце ме носят, не мога да ги изтъркам."

- Гледате ли български сериали?

- Гледам ги всичките и съм много щастлив, че има такъв разцвет  на българското кино. Един слаб сериал няма.

- Кой ви харесва най-много?

- Различно ми харесват, защото са по различни теми. И "Седем  часа разлика", и "Под прикритие", и "Столичани в повече" са уникални. И ги гледам с голям интерес. В тази връзка смятам, че направихме много неща за  културата. За музеите, археологията, от години не са осъществявани такива  проекти. Убеден съм, че подземният музей до Ларгото и катакомбите под църквата  "Света София" в столицата ще бъдат световен хит. Дори президентът на ЕК Жозе  Барозу беше впечатлен, а той със сигурност е виждал доста паметници. Затова и  каза, че ще дойде специално да открием заедно метрото в подземната археология. 


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай