Бойко: Не може да живееш на жълтите павета, а да плащаш като за село

Бойко: Не може да живееш на жълтите павета, а да плащаш като за село | StandartNews.com

Като искаш да имаш естакади, да живееш на бул. „Витоша", да се возиш на метро, да живееш на жълтите павета, не може местната такса да ти е същата като в някое село. Това заяви Бойко Борисов по време на конференция „Перспективите пред местната власт и новия програмен период".

На протеста за цените на винетките само поршета, коментира премиерът по повод демонстрациите този уикенд. „Само докато запалиш поршето, е изхарчило 12 лв., а протестират за 8 лв., винетка", добави той.

Правителството трябва да плаща за новите предизвикателства, например, самолети и отбрана, категоричен бе той. „Преди да дойдете при мен за пари, искам всеки да ми казва какви мерки е предприел и дали си е събрал местните данъци и такси. Няма да пожаля никой, който не си е свършил работата. Като седнем с писалката с Горанов да смятаме цифрите стотици милиони отиват за несвършена работа. Такава социална държава като България няма друга, навсякъде всичко се плаща, държим най-ниските данъци и ДДС. Трябва дисциплина. Очаквайте тежки финансови корекции, да падат проекти, ако ни хванат за една запетайка", коментира премиерът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай