Бойко не бърза да слива НАП и митници

Бойко не бърза да слива НАП и митници | StandartNews.com

Преди да тръгнем към кардинално сливане на НАП и митниците, ще опитаме с наличните възможности да подобрим още работата. Това заяви премиерът Бойко Борисов в интервю за агенция Пик.

"Засега не бързам с промените. Резултатите са много добри, но аз искам да са отлични", каза той. Премиерът бе категоричен, че правителството е взело всички мерки за противодействие на контрабандата. "Във всички цигарени фабрики, във всички петролни и алкохолни компании сме поставили денонощно митничари и служители на НАП, ДАНС и Жандармерията. Всеки един ТИР се спира и проверява", каза Борисов. "Фактът, че българите сме започнали да пием по 30% повече бира на месец, и то през зимата, показва, че мерките ни са добри", коментира той.

Премиерът призна, че има много спекулации за евентуалната смяна на шефа на Агенция "Митници". "Ваньо Танов си има своите слабости, но и в същото време поне за мен работи самоотвержено с наличните възможности, които има", каза Борисов. Той коментира и отношенията между коалиционните партньори в кабинета. "С колегите от РБ се разбираме. Много бързо се учат и много бързо влизат в час. По принцип в гората най-много се брулят големите дървета от вятъра", заяви премиерът. Той каза, че досега не са минали избори без компромати срещу него. "В ГЕРБ има забрана от мен да се прави каквато и да било негативна кампания", отсече премиерът.

Той съобщи, че след пускането на еврофондовете ще се разплатят над 6 млрд. лева на българските компании.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай