Бойко: Колегите Реформатори да си седят на столовете

Бойко: Колегите Реформатори да си седят на столовете | StandartNews.com

Колегите от Реформаторския блок да се научат, че публично е хубаво да говорят, че са много големи демократи, но работата им в парламента е да си седят на столовете, заяви пред журналисти премиетът Бойко Борисов.

"Когато си планират пътуванията да знаят, че последните седмици се решават най-важните въпроси и трябва да са във залата. Омръзна ми всеки ден да ги натискам да стоят в залата, виждате какво се получава вечер. Изведнъж ГЕРБ е виновна за всичко", допълни премиерът.

Във връзка с това дали президентът е бил бламиран, след като депутатите отхвърлиха два от трите въпросa за референдум, премиерът заяви: "Крайно разочарован съм, защото бяхме за трите въпроса. Единствената партия с най-много депутати, с най-много гласове е ГЕРБ".

"Няма друга партия, която да е гласувала. Ако бяха другите партии целите, нямаше да се случи това, което стана в парламента. По време на здравната реформа Реформаторския блок едва събраха 4-5 депутати, вчера на реформата на Калфин - 10 души", обясни Борисов.

Подкрепяхме президента с всички сили за референдума, за съжаление партньорите - неСнимка: МССофия. Подкрепяхме президента с всички сили за референдума, за съжаление партньорите - не, каза още той.

 "За ГЕРБ беше идеално да се приеме мажоритарният вот. Ние сме мажоритарна пария. За мен са гласували само мажоритарно. 55 души от ГЕРБ, другите по 5, по 6, по 10, по 3, по 2 и изведнъж претенции все едно са 240. ГЕРБ си е свършил цялата работа и си е изпълнил ангажимента", обясни премиерът Борисов. Той посочи, че най-важната точка в този референдум, която е устройвала ГЕРБ в била мажоритарния вот. "Електронното гласуване е изключително важно. Съжалявам, че другите партии не подкрепиха предложението на президента. Нямам укор към депутатите от ГЕРБ, защото над 55 човека бяха там, другите с по една десета, една втора от депутатите, които са били на ГЕРБ в зала. Оказва се, че партията, която най-много е подкрепила референдума в същото време е най-виновна. Защо?", попита министър-председателят. "Подкрепяхме президента с всички сили, за съжаление партньорите не го. Договорки не сме правили с никой. Готов съм и трите въпроса веднага да ги подкрепя с две ръце, защото са и добре, а и чисто партийно говоря изцяло устройват ГЕРБ", каза още Борисов, цитиран от "Фокус".

"Просто вече нашите депутати започнаха да се дразнят на партньорите за това, че публично само чуваме претенции в същото време в залата ги няма, на комисии също. Ще си седнат малко на столовете и ще работят. Много е лесно да се правиш на голям демократ. Реформите - какво се оказа, първата реформа е на вицепремиерът Ивайло Калфин и те не я и подкрепиха. Направихме я по-плавана, но мина и стана", заяви премиерът Борисов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай