Бойко инкогнито във Варна

Бойко инкогнито във Варна | StandartNews.com

Варна. Тайна визита на морската столица направи премиерът Бойко Борисов през този уикенд. Министър-председателят отиде инкогнито във Варна, за да се увери, че проблемите с отчитането на тока и високите сметки в Североизточна България най-накрая ще спрат, издадоха източници на "Стандарт".

Повод за притесненията на Борисов станаха поредните двойни сметки, с които "Енерго-Про" сурвака клиентите си тази зима. Премиерът постави проблема още в сряда на поредното заседание на кабинета. Там той поиска отчет от министъра на енергетиката Теменужка Петкова какво прави държавата, за да овладее проблемите със сметките, които получават клиентите на ЕРП-тата у нас. За пореден път 67 хиляди души в Североизточна България получиха двойни фактури за електроенергия. Въпреки многобройните проверки, които бяха разпоредени на дружеството "Енерго-Про", премиерът решил да направи лично своя. Затова в събота той се оказа на неофициална визита в морската столица.
През деня Борисов е разговарял с кмета на града Иван Портних, съобщиха впоследствие от кабинета на градоначалника. Там премиерът получил изчерпателна информация за големите инфраструктурни обекти, които се реализират в общината, както и за необходимостта от рехабилитация на Аспаруховия мост и на пътя за Златни пясъци. На срещата Портних уверил премиера, че Варна набира скорост, като само през 2015 г. в града ще се работи по реализацията на проекти за над 200 млн. лв. Морската столица може да разчита на пълна подкрепа от страна на правителството, отговорил Борисов. Думите му се потвърждават и от последните действия на правителството.

Още в края на 2014 г. Министерски съвет взе решение над 8,5 млн. лв. от фонд "Солидарност" да бъдат преведени на община Варна за укрепване на двата важни охранителни канала в Аспарухово. Осигурени бяха и близо 9,8 млн. лв. за реконструкция на зала "Конгресна" в Двореца на културата и спорта. Премиерът проявил интерес дали ремонтът се движи по график. Портних пък го уверил, че залата ще бъде готова в срок, за да домакинства на Европейското първенство по волейбол, както и на Световната купа по акробатика и гимнастика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай