Бойко готов за съюз с реформаторите

Бойко готов за съюз с реформаторите | StandartNews.com

Готов съм да седна на една маса с шеф на червените, заяви Борисов

София. Оферта към Реформаторския блок отправи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов вчера. "Готов съм да подпиша предизборно споразумение, и то веднага. Това го искат всички от нашите хора", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред бТВ.

"С тях съм готов на всякакви стъпки", посочи той. Борисов обаче направи уговорка, че партньорство може да се случи, ако десните не поставят "условия, които ние не можем да изпълним". "Виждаме се редовно, чуваме се и с г-н Радан Кънев, и с г-жа Кунева, и с Корман, но техните сигнали, които дават, са разнопосочни, те обичат да представят предварителни ултиматуми", коментира Борисов.

От Реформаторския блок неофициално обясниха пред "Стандарт", че са изненадани от предложението на Борисов. "Готвим се за избори и на този етап не сме обсъждали за предизборно споразумение с ГЕРБ", коментираха от РБ.
Бойко Борисов изрази готовност да се срещне с новия лидер на БСП, който и да е той, и да седнат да говорят по важни теми. "Пожелавам на БСП да си изберат лидер, но дано да е лидер, който да може да си управлява партията", каза по-рано в Царево той. Според него това, че има 18 кандидати за председател, не е добре за партията. И даде за пример ГЕРБ, където има само един номиниран. Бойко Борисов отново отхвърли възможността за коалиция с ДПС. "

Умереният ни тон е подчинен единствено на идеята да се съхрани етническият мир", категоричен беше той. В коментар за КТБ лидерът на ГЕРБ посочи, че "не всички политици трябва да са в кюпа". "Опитът да се изкарат покрай банката, че всички са еднакви, е абсолютно грешен. Не случайно настоях да бъдат разгледани всички досиета в тази банка и ако има виновни, те да си понесат последиците", каза още Бойко Борисов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай