Бойко Борисов: Не подавам оставка, Бокова прояви нахалство - Политика - Стандарт Нюз


13:17 ч.

06.10.16

3 мин.

0

35

0

Бойко Борисов: Не подавам оставка, Бокова прояви нахалство

от Стандарт |

Бойко Борисов: Не подавам оставка, Бокова прояви нахалство

Премиерът Бойко Борисов категорично отхвърли призивите да подаде оставка заради слабото представяне на Кристалина Георгиева в надпреварата за генерален секретар на ООН. Той дори изрази удовлетворение, че само от едно изслушване тя е получила подкрепа.


"За какво да подавам оставка – за това, че не мога да осигуря още 5 години на една комунистическа фамилия ли", заяви Борисов.


По думите му подаване на оставка ще се отрази негативно върху всички усилия на България за справяне с мигрантската криза.


По-рано днес от БСП поискаха оставката на Борисов заради провала на българската кандидатура за генерален секретар на ООН. От АБВ също заявиха, че е достойното Кристалина Георгиева да бъде оттеглена от поста си в ЕК незабавно. От партията на Първанов поискаха оставка за премиера Борисов и на външния министър Митов.


"Няма логика в искането за оставка, всички премиери извън Португалия би трябвало да подадат оставка. Оставка трябваше да искаме на Орешарски, но той вече я подаде. Затова, че ни я предложи (Ирина Бокова - бел ред) преди две години. Тя прояви нахалство и не се отказа и отиде да блокира госпожа Георгиева". Така премиерът Бойко Борисов отговори на БСП и АБВ, които от сутринта искат оставката му. На граничния пункт "Капитан Андреево" Борисов даде брифинг за откриването на новата агенция на Европейския съюз "Европейска гранична и брегова охрана".


Според премиера номинирането на Кристалина Георгиева "в последния момент не е гаф". "Имахме увереността на много държави, че ще я подкрепят", каза още Борисов. По думуте му за Гутериш е имало договорка между големите държави.


Според официалната информация на вота в сряда Ирина Бокова получи по 7 гласа "за" и "против" и 1 "въздържал се". Резултатът на Кристалина Георгиева бе пет гласа "за", 8 "против", сред които 2 постоянни членки и 2 "въздържал се".


На журналистически въпрос дали се срамува от резултата от избора за ООН, Борисов заяви: "От какво да срамувам, че на една комунистическа фамилия, не съм осигурил следващите пет години, ли?". И на свой ред попита: "20 години кой е виждал Бокова в България?"


Единственото, за което премиерът съжалява, е че "принципите вече не съществували". И даде пример, че не била спазена уговорка за нов генерален секретар на ООН "да бъде избрана жена от Югоизточна Европа".


От думите на Борисов се разбра, че друга жена в тази част на Европа е нямала шанс, затова са пробвали с втората диктатура на Кристалина Георгиева. "Както мъжът й (на Бокова) въпреки всичките опити за оставка не се оттегли от Европейската банка за развитие", направи сравнение Борисов за отказа на първия кандидат да се откаже от надпреварата. "Малко да се смирят", призова премиерът.


До номинацията на Георгиева се е стигнало след информация до българското правителство от партньори, че Бокова ще има червени картони. В крайна сметка и Бокова, и Георгиева са били изправени пред заплахата да получат вето. Това Борисов обясни с противопоставянето между Русия и САЩ, "което тази седмица беше страшно."


Ирина Бокова блокира кандидатурата на Кристалина Георгиева с оставането си в надпреварата за генерален секретар на ООН. Това каза още  премиерът Бойко Борисов пред журналисти след пресконференция, свързана със старта на новата агенция на ЕС „Европейска гранична и брегова охрана" на ГКПП „Капитан Андреево"


 Борисов подчерта, че България не е била с двама играчи в надпреварата, тъй като българското правителство оттегли подкрепата си за Бокова и имаше един представител – Кристалина Георгиева. „От името на кой се състезаваше Ирина Бокова? Така блокира кандидатурата", заяви той. 


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 22:17 · 06.10.2016
Глупав комунистически бодигард. Най- тъпият премиер в историята на страната ни.
Потребител · 21:03 · 06.10.2016
В България се търси повод за искане на оставка, както и че ако Цачева не спечели ,Борисов да си подаде оставката.А реалната причина е че има събрани пари в съкровищницата на страната, до които опитни и специализирани в усвояването на парите крадци в момента не могат да докоснат.Та Борисов кога си подавш оставката?
Потребител · 19:46 · 06.10.2016
ББ 'вика' така, eто пък 'к'во вика' Доичe вeллe:
Бокова имаше шансове да оглави ООН и бе най-добрата жена-кандидатка. България допусна огромна грешка. Да се хвърли Кристалина Георгиева в състезанието на толкова късен етап си беше политическа катастрофа. Това казва пред Дойче веле политоложката Йохана Даймел.

Прочети още на: http://www.bgnes.com/
Потребител · 19:39 · 06.10.2016
Изказванeто свидeтлства за изклучитeлно ниско интeлeктуално ниво!
Потребител · 17:32 · 06.10.2016
Само eдин прост човeк можe да кажe това. А тои e такув!
Потребител · 18:53 · 06.10.2016
@Потребител а ти си умен така ли? защо мислиш че си по-умен от него?
Потребител · 16:24 · 06.10.2016
Бойко,молати са вааа,подай си оставката,щот си виновен,чи ни можахми да продадем хладилник на ескимосите,ваа, мола ти съ кът на партийния ми секретар ти съ молааа!.Щот аку ни сия пудадеш,нямъ дъ видим избори за 35ти път и началниците от КГБто шъ ни врътнът кранчиту с рублите вааа!!??То съй видялу,чи аку ни си я пудъдеш ште се мре от глад.Амчи тъй де,секна ни дълъверките през митницътъ,няма ни големи ни малки шлемове,бийш през пръсти кой посегне на европейски пари,банките читъви.Направу скръб!Шъ съ изнасями към Куба.
Потребител · 16:14 · 06.10.2016
ДО СВЕТИЯ МАГНОЛИЙ ТИКВУН ЗЛАТОУСТИ: Видя ли сега, КОЗЕЛ НЕЩАСТЕН, какво сътвори?!? Ако не бе решил да се правиш на "стратег" и "фин дипломат", сега Генералният-секретар на ООН щеше да е българска (името й е Ирина Бокова)! Оставка за теб, къдревата СЮ , Сталинка (от ЕК) И ВСИЧКИ "ПСИХОДЕСНИ" МИНИСТРИ ОТ КАБИНЕТА! Не забравяй и ЛЯВАТА РЕЗБА Тафров и неговия наследник!!!!
Потребител · 16:29 · 06.10.2016
@Потребител До червената отрепка,ибрик чуждоземен!!??Що не си биеш дуспата и директно към най прекрасното и най евтиното място за живот,а именно Масква!?Всеки ден ще се радваш на портретите на началника си,няма да виждаш ни Бойко,ни мойко ни ГЕРБ ни Гербовица?!Ще се радваш на прекрасен социо капиталистически начин на живот,ще си гукаш на рузки с мурзилките и нняма да се хабиш да се плюнчиш всеки ден на едни и същи опорни точки!Анъдънму,пардон,понимайш??
Потребител · 17:01 · 06.10.2016
@Потребител Масква създадe такива като Буда - сикаджиичeто , та тe да си ходят там откъдeто e нарeдeно да сe създадат
Потребител · 17:29 · 06.10.2016
@Потребител Дузпа се пише със "з" тъпако!. За останалото няма смисъл да говорим, защото явно си илитерат. ха ха ха
Потребител · 16:11 · 06.10.2016
Никога Русия и Китай не биха подкрепили Кристалина , защото е човек на евреите от световната банка и фед. Резерв. Малко хора знаят че сме на прага на голяма война, планувана и разпалвана точно от тези евреи...
Боко, като супер малоумник им обслужва интересите, без да знае че ще бъде жертван точно от същите без капка жал
Потребител · 15:53 · 06.10.2016
МНОГО НАГЪЛ ТОЯ, БЕ!!!!!
Потребител · 16:31 · 06.10.2016
@Потребител Не ви е на малкия пръст по нахалство,на вас червените гьонсурати!!
Потребител · 15:51 · 06.10.2016
Другари и другарки,нашата виарна и прeдана другарка Бокова бeшe излагана!!!Грабваитe,кои сарп,кои чук и да сe опалчим дружно на свeтовниа импeриализам!!!Всички болшeвики,красниe и пиани мужики,обeдинeтe сe,да завзeмeм с крав ООH и с крав щe го дадeм самo!!!Вeнсeрeмос!!!
Потребител · 15:54 · 06.10.2016
@Потребител ПИШЕТЕ ГРАМОТНО, ПОЛЗВАЙТЕ КИРИЛИЦА!!!! ИЛИ "НАЧАЛНИЦИТЕ" ОТ ЗАПАДА НЕ ДАВАТ?!?!
Потребител · 14:32 · 06.10.2016
Бойко , време е и ти да се смириш, или чакаш да те изхвърлят пак?
Потребител · 14:31 · 06.10.2016
ПОСЛЕДНИ РЕЗУЛТАТИ. БОКОВА ВТОРА КРИСТАЛИНА ДЕВЕТА. ЗА КАКВО НАХАЛСТВО ГОВОРИ ТОЯ
Потребител · 15:55 · 06.10.2016
@Потребител ДА, ТОЧНО!
Потребител · 14:28 · 06.10.2016
Ех Бойко, Бойко, ти от каква фамилия си? На коя партия си бил член и верен? Такива фурн. лопати са най-опасни! Но щом има още глупаци и наивници ще ни управ. такива.
Потребител · 14:07 · 06.10.2016
ББ какви ги говареше преди, какви ги говориш сега и какво ще говориш утре?
Доста нагличко! Не се плаши, рано или късно ще има оставка - това е демокрацията дори в Герболандия.
Потребител · 14:04 · 06.10.2016
ще ще след изборите
Потребител · 13:53 · 06.10.2016
Според анализа на Ройтерс Бокова се е класирала по-добре от Вук Йеремич и Мирослав Лайчак, пише bTV. Тя е получила 7 окуражаващи гласа, 1 без мнение и 9 – „против".

Според същия анализ резултатът на Кристалина Георгиева е по-лош. Тя не е осма, а девета с 5 гласа „за", 2 без мнение и 10 – „против".
Копирано от standartnews.com / И след тази информация от Ройтерс да се твърди че Бокова е блокирала Георгиева е дебелоочие/.
Потребител · 13:36 · 06.10.2016
Другарят Бойко Борисов е незаменим и без него Партията ще се разпадне. Партията олицетворява държавата и също е безалтернативна. Въпрос на време е да се приеме нова Конституция с член първи, в който пише, че ГЕРБ е управляваща партия.
Потребител · 16:37 · 06.10.2016
@Потребител За разлика от червената ви банда,която незнайно защо наричате партия,ГЕРБ няма нужда от никакви членове и промени в конституцията,защото и преди и в момента управлява 100%во законно.Така,че престанете с опорните точки и с измишльотините,щото само червени бабички и маймуни могат да се ловят на пичите ви масали!!!
Потребител · 13:29 · 06.10.2016
Човек преди да обвинява другите трябва да си припомни собствената биография!
Потребител · 13:29 · 06.10.2016
Борисов е достоен и отговорен премиер . Не мога да повярвам на късмета ни , че намери такъв като Плевнелиев !!! Наи-големият Български президент за последните 70 години !!! Чест и слава !!! Моля медиите които се смятат за български не разпространяваите хибридни руски дезинформации !!!
Потребител · 14:02 · 06.10.2016
@Потребител ТОВА НЯКАКВА ШЕГА ЛИ Е??
Потребител · 16:39 · 06.10.2016
@Потребител Да можеш да се смееш,но насаме и без огледало защото ще видиш една озъбена,червена мутра!
Потребител · 13:26 · 06.10.2016
Ако си убил eдна мутра , значи животът ти нe e минал напразно ! Гласуваитe против сикаджиитe и бухалкаджиитe от прeхода , които ограбиха държавата ни !
Потребител · 16:43 · 06.10.2016
@Потребител Аууу,какво прозрение??А къде останаха кукловодите и резидентите на КГБ,дето само в БГто наброявали над 150?Значи сикаджиите ограбили България,а батковците им от коминтерна стояли кръстосали ръце и усукали бедра като най невинни девственици??!!ХА,ха,ха!!
Потребител · 16:58 · 06.10.2016
@Потребител Ау , бау мутрата от СИК e на всички снимки с изтрeбeни и ощe живи прeстъпници от прeхода ( Карамански , Баи Милe … ) няма да ги изброявамe . Буда нe e имe дошло от дeмокрацията , когато фактитe говорят…. , така , чe помним кои кои e тролчeто на бухалката отгорe !
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар Кирилизирай
ПредишнаСтраница 1 от 2Новините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент