Бойко: 1500 българи се върнаха заради стабилността (ОБЗОР)

Бойко: 1500 българи се върнаха заради стабилността (ОБЗОР) | StandartNews.com

Ние създаваме удобства, които никъде в Европа ги няма, каза премиерът

Българите се връщат и остават да работят в България заради стабилността. Това стана ясно от думите на премиера Бойко Борисов. Той заедно с Ираван Хира, генерален директор на Хюлет-Пакард България, откриха технологична лаборатория на компанията в София. "Само от началото на годината в България са се завърнали над 1500 специалисти. Общо в Бизнес парка - София, работят над 4000 специалисти", обяви Борисов. "Откриването на лабораторията е най-голямата инвестиция от този вид в Европа на американската компания", посочи и Хира. Тя ще е може да се ползва от студенти и ученици на българските университети и гимназии.

Инвестицията е на стойност над 10 милиона лева.
"Това са производства с най-голяма добавена стойност, най-високи заплати и най-престижни, като професия, за младите хора. Връщането на българите от чужбина ще стане по този начин - със стабилна държава и създаване на климат и инфраструктура, която да им помогне", заяви още премиерът. По думите му българската държава предлага добри условия за развитие на бизнес и чуждестранни инвеститори. "Ние имаме най-ниските данъци в Европейския съюз. Преди десет години на територията на Бизнес парка имаше само поляни. Тогава обещах да направя Южната дъга на околовръстното и сега тя е факт. Най-вероятно сте дошли по нея", допълни Борисов. По думите на премиера българите са ненадминати в сферата на информационните технологии. "На 8 май откриваме метрото до Бизнес парк - София. Поздравявам и американското правителство и ръководството на Хюлет-Пакард, че избра възможно най-доброто място за инвестиции в Европа.

Българите в сферата на информационните технологии са ненадминати. Убеден съм, че ви предстоят успехи през следващите години", посочи Борисов. По думите му, ръководството на компанията вече има сключени договори с български университети, което ще даде възможност студентите да се докоснат до най-високите технологии. "Каня ви на 8 май на откриването на метрото. С него над 60 хиляди души на ден, за 1 лев, ще могат да идват за 7 минути от центъра до тук. По-големи удобства от това не може да ви създадем", заключи Борисов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай