Бой заради вота в Никопол

Осъдиха мъж на 62 г. на 7 месеца затвор за изборна търговия

Бой заради вота в Никопол | StandartNews.com

Изборните страсти доведоха до размяна на крошета в Никопол, Плевенско, обяви Канал 3 позовавайки се на бюлетина на МВР. В мелето участвали привърженици на две партии. В момента тече полицейска проверка по инцидента.

Междувременно пак в Плевен бе осъден 62-годишен жител на Горни Дъбник за изборна търговия. Той получи ефективна присъда от седем месеца лишаване от свобода и глоба от 2 000 лева за купуване на гласове, съобщиха от Районна прокуратура – Плевен.

До присъдата се стига, след като обвиняемият се е признал за виновен в това, че предлагал по 30 лева на глас на жители на Горни Дъбник.

Мирослав Костов, дежурен прокурор в Окръжна прокуратура - Видин пък разкри пред БНТ, че има производство срещу конкретно лице в Брегово. "Имаме сигнали за нарушения на изборния процес, по-специално за склоняване и за даване на имотна облага на лица, да нарушат избирателното си право, т.е да гласуват за определен кандидат или за политическа партия. Едното досъдебно производство е в град Брегово срещу конкретно лице, като е започнало с претърсване и изземване, а другите две са срещу неизвестен автор", обяви той. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай