Бой на Националния съвет на СДС

Бой на Националния съвет на СДС | StandartNews.com

Физически сблъсъци избухнаха по време на днешното заседание на Националния съвет на партията в Културния дом на Красно село в София.

Опоненните на председателя Божидар Лукарски, в лицето на заместниците му Румен Христов и Емил Кабаиванов пък се заканиха да използват заседанието, за да поискат оставката му с мотива, че той не се справя с нищо.

Лукарски и хората му бяха категорични, че представителите на 6 от организациите на СДС нямат право да участват и гласуват в заседанието, защото не са платили членския си внос. Това са именно структурите, решили да поискат и гласуват за оставката на лидера.

Непуснатите обаче още вчера представиха документи, че са платили членския си внос. От лагера на Лукарски пък отвърнаха, че един човек е платил членския внос на всички и по този начин се опитва да си "купи" кухи структури.

Напрежението ескалира, когато един от членовете на Националния съвет размаха лист хартия и се развика, че на него е написан сценария за това как трябва да се проведе заседанието и кой каква роля да играе. Седесарят бързо бе сбутан, ступан и съборен на земята от няколко от съпартийците си.

"Има много страсти, в залата има хора, които не са платили членския си внос. Те твърдят, че са го направили, но има документи, които показват, че не са го направили в срок", каза Лукарски, цитиран от Bulgaria ON AIR.

"Лукарски няма право да е лидер", отвърна пък Емил Кабаиванов от опонентите му.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай