Борисов: В ГЕРБ сме почтени хора (ОБНОВЕНА)

Борисов: В ГЕРБ сме почтени хора (ОБНОВЕНА) | StandartNews.com

Цветанов знаеше, че ще говоря 3-4 часа и затова не е сложил стол, та затова ще си съкратя изказването. Така започва изказването си премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов по време на официалното представяне на кандидатите на ПП ГЕРБ за президент и вицепрезидент на Република България в зала 6 на Националния дворец на културата (НДК).

"Ние имаме претенциите в ГЕРБ, че сме честни и почтени. А останалите партии не извадиха такъв кандидат. В различните държави президентът, парламентът и премиерът работят в синхрон. А при нас е обратното", заяви лидерът на ГЕРБ.

Борисов коментира още, че вечерта, след като новият президент бъде избран, той ще трябва да се еманципира от ГЕРБ„Това не е ли лицемерие", попита той.

Според него, и президентът Плевнелиев се е опитал да покаже, че „е различен от нас, но не му се получи. Въпреки че направи много добри неща".

Премиерът Борисов направи ретроспекция на нещата, който ГЕРБ са изпълнили като обещания към избирателите си. Той не пропусна да отбележи и загубите, които държавата търпи от неосъществения проект за АЕЦ Белене.

Освен това отбеляза реализацията на куп проекти като метрото в София, новите спортни зали в страната, както и стотиците рехабилитирани шосета.

Борисов коментира и липсата на кадри за бизнеса, която от своя страна сваля инвестициите. "Когато преди нямаше тротоари никой нищо не казваше, а сега една плочка ако хлопа, всички телевизии я снимат. Но това е градивна критика", отбеляза още премиерът.

„Добре, че поехме този неотстъпчив, дори брутален курс на борба с контрабандата и корупцията", заяви Борисов и посочи колко точно приходи са постъпили в хазната по тази причина.

„Затова ли да подадем оставка? За да дадете резерва пак под 3 млрд?", обърна се той към опозицията.

„Минаха стрес-тестовете на банките – изключително рисков момент за държавата, не за правителството. Сега можем да кажем, че имаме една стабилна банкова система, която прекрасно работи с ЕЦБ", коментира още министър-председателят.

Той изброи още успехи на управлението сред които рекордно ниската безработица, подпомагането на културни и образователни институции, подобряването на инфраструктурата. „Трябва да си много сляп, за да не видиш разликата в София от времето на синьо-червеното управление. Само преди 7 години какво заварихме? Защо трябва да си мълчим", попита лидерът на ГЕРБ.

За ООН искам кажа, първо като най-голяма партия някой да ни попита когато преди години номинираха !? Ние сме опитахме да направим приемственост, пращахме писма за подкрепа на първия ни кандидат, но нашият кандидат оставаше назад, заяви Борисов.

По думите му България е една от държавите, които праща кандидат, но решението се взима от други държави. "Говорих с Бокова да се мобилизира, но не успя. Резултатите й бяха ясни за всички. Затова пробваме с другия вариант - силен кандидат. Но тук отново големи решават. И затова откъде накъде ще ни винят за провала на Бокова. Всичко направихме за нея. И затова нямат основание да ни винят и да искат вот на недоверие", обясни подробно ситуацията за ООН премиерът Борисов.

Събитието гледайте на живо ТУК!

Очаквайте подробности!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай