Борисов: Защо обиждате "Хизбула"?

Борисов: Защо обиждате "Хизбула"? | StandartNews.com

София. „Защо вие обиждате "Хизбула"?". Този въпрос отправи премиерът Бойко Борисов към левицата. Повод стана поредното обвинение този път от Антон Кутев от БСП, че "Хизбула" ще направи нов атентат у нас заради признанието, че организацията седи зад този в Бургас.

"Aко вие считате, че това е организация, която ще ни отговори с терористичен акт, това би било тежка обида за тях. Ако вие се страхувате от терористичен акт, това означава, че тази организация има тези възможности и аз на тяхно място, щях да реагирам много остро”, заяви министър-председателят. Той добави, че България е изпратила всички поръчки по атената в Бургас до ливанското правителство, а ливанският премиер е обещал пълно съдействие

"Информацията за "Хизбула" не сме си я изсмукали от пръстите. Нека да бъдем единни по някои теми. Те не носят дивидент", призова още Борисов. Той категориюно отхвърли твърденията на БСП, че България е признала под натиск за съпричастност на "Хизбула" към атентата в Бургас.

„След като председателят на ЕП Мартин Шулц похвали България за разследването, много други държави единодушно определиха българското разследване като добро, за вас това е лошо. Може действително някога да е имало натиск и това знаете от собствен опит, защото след посещението на Сергей Станишев в САЩ, той не е подписал „Белене”, за което аз много му благодаря”, обобщи Борисов.

„Аз не съм виждал друга институция така да работи – идва някой да говори, става и си излиза, отива да пие кафе с подчинените му журналисти”, коментира още премиерът изказването на Сергей Станишев в пленарна зала.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай