Борисов за Слави: Глас народен, глас божи!

Борисов за Слави: Глас народен, глас божи! | StandartNews.com

Колкото аз мога да правя концерти, толкова той ще се справи на политическата сцена, допълни премиерът

Слави си е добър певец, добър шоумен. И ние сме събирали много подписи, и като демократична партия направихме всичко възможно тези въпроси да влязат, някои от тях дори противоконституционни. Три часа ефир са му дали и сега да използвам времето си за него...Искам да говоря за енергийна ефективност, той да си говори за шоуто. Това каза премиерът Бойко Борисов в интервю пред Нова телевизия. 

"Българите се чудят за енергийната програма и за санирането. Милиардна програма на година - вече десетки блокове са готови, 900 се правят в момента. Най-добрият строителен контрол е при санирането, защото всички пенсионери и жени наблюдават всеки ден какво се работи, стават прекрасни блокове. Като дойдоха в Бургас комшиите и викат:"Знаете ли какво ни лъгаха комунистите, "Атака" - че първо ще ни санирате блоковете, после ще ни ги вземете", даде пример Борисов. 

И допълни: "Друга баба са я излъгали, че ако им оправим блоковете, после ще им вдигнем данъците".

"Конституцията забранява да се пита и за броя на депутатите. Ако следваме хронологията, затова е КС, да вкараш въпрос за ВНС, трябва да е конституционен въпрос. Дадох пример с енергийната ефективност да видите колко е наивен в моменти народа, как го подлъгват. Не ме интересува, аз не искам да си говоря със Слави Трифонов - глас народен, глас божи! Каквото кажат хората, това. Пожелавам му успех, да е жив и здрав. След като 20 години прави концерти и шоу, значи има качества. Но колкото аз мога да правя концерти, толкова той ще се справи на политическата сцена", допълни премиерът.

Аз не съм политолог, нито социолог, нито анализатор. Към днешна дата е важно какво казваме ние с моите колеги от управляващото мнозинство.

"Лютви Местан каза, че начинът, по който сме подходили към Изборния кодекс, е като Орешарски, който ползва подкрепата на "Атака". Но е различно, защото това, което ние сме направили в момента, няма кой да го направи повече. Вижте как изглеждат вече градовете в България, въобще не ме интересуват тези коментари. Кой събори КТБ - те. Какво ново ще се случи, какво ще направят ново. Те трябва да отговорят на това, ние сме направили много неща, за които българите са мечтали", допълни Борисов.

"Магистрала "Марица" беше абсолютно провален проект както всички останали. Ако пропуснеш срок, връщаш всички пари, дори за готовите участъци. В един момент ние се явихме в този кратък участък от време, трябваше да вложим цялата си мощност. На един от мостовете на фугата й подменят силикона. Магистралата е факт, под гаранция е, сега дори да изкара още три години, казваме елате си я поправете, за да не дава държавата пари", каза още той.

Какво каза още министър-председателят в интервю пред Нова телевизия вижте ТУК.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай