Борисов: Вдигнахме доходите с 11% /ОБНОВЕНА/

Никога не съм говорил с Георги Гергов за коалиция с БСП, обясни премиерът

Борисов: Вдигнахме доходите с 11% /ОБНОВЕНА/ | StandartNews.com

Ръстът на икономиката ни гони 4%, безработицата спадна на 5 на сто. Имаме огромен фискален резерв. Политическата и финансовата стабилност дават възможност на индустрията да се развива. Строи се от Пловдив до Варна, Бургас и Русе. Огромни пари се дават за образование. Това заяви в Пловдив премиерът Бойко Борисов, след като откри 73-ия международен технически панаир.

"Имаме 11 процента ръст на доходите от началото на годината по данни на евростат. И това си личи, като дойде празник - по 1 милион българи се изнасят да почиват. Медиите не могат да отразят вечерно време стотиците хиляди автомобили, кито се движат напред-назад", добави Борисов.

Запитан дали е дошъл на панаира заради Георги Гергов той отрече. "Никога не съм говорил с Георги Гергов за коалиция между ГЕРБ и БСП. Нито те са искали, нито ние. Обсъждали сме единствено социалистите да излъчат председател на парламента. Моята партия беше против, защото шефът на народното събрание определя дневния ред. Преговаряли сме ясно и публично", посочи Борисов. "Според мен ще е глупаво, няма да е европейски, ако дойда в панаира и кажа - Гергов да не е до мен или да не идва на откриването", добави министър-председателят.

Той коментира и последния международен проблем със Северна Корея.

"Ние само може да настояваме за бързо и дипломатическо решение на конфликта между САЩ и Северна Корея, защото военният конфликт, според мен не е решение,  кометира Бойко Борисов. - Когато от едната страна има учения на Русия и Китай, а от другата летят американски изтребители със техните самолетоносачи, заедно с Япония, от такъв конфликт победител няма да има. Изключително съм разтревожен и всяка сутрин първо пускам СNN, за да видя дали не върви някакъв извънреден надпис", разкри той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай