Борисов: Валери Симеонов е много чепат характер

Борисов: Валери Симеонов е много чепат характер | StandartNews.com

Валери Симеонов е рядко мнителен човек, много чепат характер, но хубавото е, че като му покажеш нещо, не си криви душата. Това каза тази сутрин пред Нова телевизия премиерът Бойко Борисов, като разясни защо съпредседателят на Патриотичния фронт е бил с него на инспекцията на границата и в Истанбул.

"Той не вярваше, че сме направили такова огромно съоръжение по границата, а че са отделни части и го залъгваме. Отидохме почивните дни, тя е огромна оградата, като слезнахме на Малко Търново той не можа да каже нищо", разказа премиерът. И продължи: "Като дойде Валери Симеонов и в църквата, беше толкова впечатлен."

Standartnews припомня, че преди дни премиерът беше на визита в Турция, като участва в Световната среща на върха по хуманитарните въпроси, след което заедно със Симеонов посети църквата "Свети Стефан" и женския метох към нея

Запитан дали мисли като партньорите в управлението от ПФ, че турският президент Ердоган се меси във вътрешната ни политика, Борисов обясни: "Всяка партия си е избрала нещо, което си говори. Аз благодаря на Ердоган, че тези неща, които пое с църквата "Свети Стефан", се направиха - всяка метална част се сваля и чисти от ръждата, цинкова се и се слага - имаше архитекти, инженери, удържа си думата до този момент и за натиска по граница". 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай