Борисов: Цветан Василев ми се извини

Борисов: Цветан Василев ми се извини | StandartNews.com

Цветан Василев ми се извини за неудобствата, които ми е причинил за 1 година. Това заяви премиерът Бойко Борисов, визирайки скандиранията на симпатизанти на партията на Бареков пред къщата му в Банкя. Той призна на влизане в Съдебната палата, че е имал среща с банкера, за която стана ясно от интервюто на Василев тази неделя.

"С месеци наред Цветан Василев ме молеше да се видим. Накрая му казах ела в Банкя, но мен ме наблюдават, многократно казвах, че следят къщата ми. Казах му, че не виждам тема за разговор, защото башибузуците, ордите на Бареков, бяха всяка сутрин пред дома ми. Разболяха детето ми", каза той. 

"Като дойде Василев, аз го попитах само това - какво Ви направих, за да искате да ме унищожите - мен и партията ГЕРБ. Аз и днеска му казвам: Върни се в България, с това което имам като власт ще ти осигуря, не НСО - ако иска жандармерия, ако иска каквато и да е охрана", продължи Борисов.

"Разказа ми защо са искали да съсипят ГЕРБ - защото, ако ГЕРБ е била на власт КТБ, е щяла да бъде цяла, банковата система щеше да е цяла, АМ "Марица" щеше да е построена АМ "Струма" щеше да е построена, фондовете щяха да работят", обясни Бойко Борисов. "Ние не искаме да вземаме на никому нищо. Ние искаме само парите, които фондът за подпомагане е дал, парите, които бюджетът е дал, да се прибере цялото имущество на КТБ, след това да се продаде и да се запълнят тези дупки", обясни още премиерът за срещата си с банкера. 

Борисов обясни, че основните виновници за кризата в КТБ са Пламен Орешарски и тогавашния финансов министър Петър Чобанов. "Иван Искров сме го посочили няколко пъти и нахалството му, че стои на поста, го няма никъде по света", коментира още той.

"Самият Орешарски като финансов министър, самият Станишев като премиер са спасявали банка в същата ситуация. Ние неколкократно сме спасявали банки и сега спасяваме банки. Просто Орешарски и Чобанов не трябваше да теглят държавните пари, или както ние сега сме дали близо милиард в банковата система - да подкрепят банката за момента. След това, каквото искат да направят с нея - тя щеше да е цяла", коментира още министър-председателят за казуса с КТБ.

Аз понеже имам големи гърди само за кърменето в мола не ме е питал някой. Така Борисов отговори на въпрос на медии дали очаква да бъде извикан и за КТБ.

Премиерът е свидетел по делого срещу ген. Киров. Разпитът му в Съдебната палата е при закрити врати и продължава повече от час.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай