12:40 ч.

16.02.17

2 мин.

0

9

0

Борисов: Трудно ще се направи правителство

от Стандарт |

Борисов: Трудно ще се направи правителство
Снимка: БГНЕС

Притеснението ми е, че трудно ще се направи правителство. Спекулациите не ни тревожат, но фактите са такива. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след края на срещата с Асоциацията на организациите на българските работодатели, която се проведе в сградата на Асоциация на индустриалния капитал в България.


"Категорични сме, че плоският данък трябва да остане. Всички други интерпретации не граничат със здравия разум. Колкото повече икономиката дърпа напред, толкова повече се увеличават и заплатите, и пенсиите. Всяка една цифра от нашата програма съвпада с разчетите, които бизнесът има и за минимална, и за средна заплата. Цифрите ни са точно такива, каквито са", категоричен бе той.


Борисов коментира и вчерашното гласуване на лидера на ПЕС Сергей Станишев за СЕТА. "Надявам се, че хората, които се подготвят да управляват България, няма да се объркат. Тези неща се говорят от година и точно когато зелената лампичка ти свети, да се объркаш, мисля, че не е сериозно. Народът не трябва да се въвежда в заблуждение. За мен объркване няма. Направено е целенасочено. Ако могат да заблудят някой друг човек, да го заблудят", подчерта Борисов.


Бившият премиер Бойко Борисов запозна бизнеса и с приоритети на правителство в рамките на 5 минути.


"По закон всяко дете трябва да знае български и да чете. За сигурността също обяснихме - лимит на автомобилите и присъствие на полицаи във всяко населено място. В сферата на медицината ще действаме като при контрабандата - свързване на системата с НОИ, министерството, здравната каса, за да се види има ли надписване и източване. Имаме нужните системи, само трябва да се свържат. Това ще бъде едно от първите неща, които ще направим", заяви Борисов.


По думите му бюрокрацията е нещо, което мъчи обществото. "Най-вече в общините и строителството. Какви ли не режими има, трудно се вадят документи. Знаете също, че милиони изтекоха с подставени имена и фирми. Затова в агенциите трябва да минат на електронно управление, за да може администраторът веднага да види кой има свидетелство за съдимост и дали са платени данъци, не да се ходи по гишетата", коментира бившият премиер. 


"Аз се надавям, че хората, които смятат да управляват, да не се объркват. Особено за важни решения, които се вземат в Европейския съюз и Европарламента. Една година се говори по тези теми и по тях няма как да се объркаш. И точно, когато ти светне лампичката в зелено, че си гласувал - да се объркаш. Едно е да дойдеш тук и да говориш глупости, и друго там, като гласуваш. Не може само да искаме да ни дават пари от фондове, а иначе да се объркваме", заяви още той.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 01:37 · 18.02.2017
Мдаа трудно е и да се говори и пише като си тъпа горила
Потребител · 22:59 · 16.02.2017
Разбира се.Без Боко правителство не може да има.Само той ако е премиер,иначе България загива.Какво самолюбие на този нискоинтелигентен човек.
Потребител · 20:29 · 16.02.2017
Объркал се бил Станишев,или е прост и не разбира от"техника"или се прави на умряла лисица и прави сечено на началничката си от БСП,а как се кълнеше тя че ще гласуват всички против,да ама не,някой гласува ДА
Потребител · 16:27 · 16.02.2017
Да ама ако няма шосета ,старите хора ще си измрат сам сами в селата.Не само никой няма да дойде да ги види , ами и кьорав полицаи и линейка няма да се завъртят край тях.Не ,че сега се завърта но липсата на инфраструктура е естествена сегрегация.Не ни трябва никой да ни разделя. Тя разнебитената инфраструктурата вече ни е разделила.
Потребител · 18:37 · 16.02.2017
@Потребител Гоуем тъпак си
Потребител · 14:22 · 16.02.2017
напротив господин генерал-служим само на страната, скъсваме с корупционните практики, вслушваме се в гласа народен-тогава кое му е трудното-всички избрани говорят, че служат на народа
Потребител · 13:55 · 16.02.2017
На всички вас ви трябва една гьостерица,безплатна,да ви изсучат,ама по бай Ганьовски и без никакви рубли,щото сте като подивели,улични кучета.Лаете по този,който ви спаси държавата и повтаряте мантрите на червените боклуци.Не народ,а мърша!!
Потребител · 13:30 · 16.02.2017
Vsi4ko moga vsi4ko snam as valschebnik sam goljam boiko me nari4at vsi4ko moga vsi4ko snam kato jivkov sam goljam
Потребител · 12:52 · 16.02.2017
бойко ти обяснявай на старите хора когато си на власт, те са прави за едно, на тях шосета не им трябват, трябва им сигурност по селата
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент