Борисов: Ще ударим каналджиите

Борисов: Ще ударим каналджиите | StandartNews.com

Хасково. Приход от минимум 1,5 -1,6 млр.лева годишно очаква от Агенция Митници премиерът Бойко Борисов. „ Това, което ще направи е да стегнем митниците, защото всички кметове искат всеки ден пари, а парите идват от приходните агенции. Моите уважения към митничари и граничар, но такива мерки им въвеждам, че чакам около милиард и шестотин и нагоре".
По думите на Борисов в момента като цяло Митниците работят добре и това си личало от приходите, които проверявал всяка сряда.„Минат ли милиард и половина- милиард и шестотин хиляди могат да са спокойни", коментира Борисов в отговор на въпроса дали се очакват кадрови промени по високите места на митническата администрация.
Министър-председателят коментира още и новите километри ограда,които ще бъдат изградeни по границата ни с Турция, но отсече, че не става въпрос за ограда, а за съоръжение. Той коментира че няма резон за упреци към България от хуманитарни организации заради оградата. „ Могат да ни упрекват-да, но ако правим ограда, тогава обвиненията ще са справедливи, но ние правим просто едно малко заграждение, което да спира диви животни и за шапа. Никога не съм казвал, че товазаграждение е за хора".

По темата за бежанцие Борисов посочи още, че заради очаквания нов наплив на емигранти към нашите граници ще бде заселен присъствието на Фронтекс. „Те ще ни помагат, но най-вече ние трябва да да си стабилизираме състоянието на границите, трябва да се ударят каналджиите тежко, което вече се прави". Премиерът посочи още, че армията също ще помага при границита с Турция, но най-вече логистично.

Борисов коментира темите в Свиленград, където заедно с министрите на околната среда и водите Евелина Василева и на транспорта Ивайло Московски открииха Пречиствателна станция. Заедно с нея по проект, финансиран по ОП Околна среда, са изградени и канализационни, и ВиК мрежи за над 48 млн.лева. Проектът е най-големият, реализиран до сега в Хасковска област.

При посещението си премиерът и министрите направиха оглед и на строящия се жп мост.
Министър Ивайло Московски коментира, че заради процедурите по отчуждение на земите край Симеоновград и трудното откриване на техните крайни собственици може да се забави малко изграждането на жп-трасето Първомай-Свиленград. Той обаче посочи, че проектът не е застрашен и до края на годината ще бъде завършен.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай