Борисов: Съжалявам, че с ген. Радев си загубих времето тогава

Борисов: Съжалявам, че с ген. Радев си загубих времето тогава | StandartNews.com

Съжалявам, че с Радев си загубих времето тогава. И той ми даваше дума, че няма нищо в политиката – точно обратното. Че ме е излъгал и мен, обикновено, който ме излъже веднъж, няма възможност да ме излъже втори път. Пожелавам му успех. Никога не гледам в другите партии, това съм го доказал. Това заяви премиерът Бойко Борисов относно оставката на командващия Военновъздушните сили генерал Румен Радев, като изрази съжаление, че при първото му желание за оттегляне миналата година го е убедил да остане в армията.

"Съжалявам, че 125-годишна партия стигна до там, че да нямат един партиец в БСП, един член на партията, който да кажат "ето това е нашият кандидат за президент" – такава им е скамейката. Нито един човек нямат, ще се крият зад генерали. Ми, какво ще стане, ако ние кажем, ето ние генерал Попов издигаме? Да разцепим армията ли искат? Какво искат?!", коментира още премиерът.

"Единственият мотив, който е изложен там, е несъгласие с промяната в Закона за отбраната и въоръжените сили, с която позволяваме и други съюзни държави съвместно с нас да извършват охрана на въздушното пространство", обясни министърът на отбраната Николай Ненчев по повод оставката.

"Несъгласие с решение на Народното събрание, което лично мен ме плаши. Всеки български гражданин трябва да приема законодателството такова, каквото е", допълни още Ненчев, цитиран от БНР.

Премиерът, министърът на отбраната и началникът на отбраната Константин Попов посетиха специализирания учебен център край Црънча, където наблюдаваха демонстрации от военнослужещи на парашутни скокове, бойни техники и умения във връзка с изпълнението на Националния план за противодействие на тероризма. След това посетиха авиобазата край Граф Игнатиево.

Повече четете ТУК и ТУК.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай