16:00 ч.

09.11.17

1 мин.

0

1

0

Борисов рекламира България пред американски инвеститори

от редактор |

Борисов рекламира България пред американски инвеститори

Министър-председателят Бойко Борисов представи потенциала на страната за инвестиции и индустриално сътрудничество пред ръководствата на 12 американски компании.


Фирмите са част от търговска мисия, организирана от Американо-Централноевропейската бизнес асоциация от Вашингтон. Бизнес предприятията имат интерес да инвестират и да разширяват дейностите си в България в областта на селското стопанство, фармацията, технологиите и хранително-вкусовия сектор.


Пред тях премиерът посочи и предприетите от правителството ефективни мерки за подобряване на бизнес средата, облекчаване на административната тежест и намаляване на разходите на бизнеса. Представяйки приоритетите на Българското председателство на ЕС в първата половина на следващата година, Бойко Борисов акцентира върху потенциала на Балканите и необходимостта за партньорства и проекти за осигуряване на свързаността и икономическото развитие на страните от региона.


Посещението на американската мисия е фокусирано върху нарастващия потенциал и широките възможности за бизнес тук, посочи председателят на асоциацията Ерик Стюарт. Той отбеляза, че повече от 14 години не е имало подобна американска търговска делегация на високо корпоративно ниво с федерална подкрепа.


В срещата участваха вицепремиерът Томислав Дончев и министърът на икономиката Емил Караниколов.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 07:49 · 10.11.2017
Днес е 10 ноември , денят в който БКП предаде властта на демократите от СДС и Зелените от Русе. Така или иначе, оттогава вече броим 28 години перход към демокрация и все не можем да я стигнем, пущината. В български вариант тя все избива на плутокрация, особено откакто властта я завзе един бивш пожарникар, сетне сиикаджия ,бодигард на Тато и царя и накрая с един бивш старщина от КДС, впоследствие офицер от МВР , докопаха властта и благинките и 3-ти мандат не ги пускат...
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент