Борисов: Президентът Желев е пример как всички да живеят и управляват

Борисов: Президентът Желев е пример как всички да живеят и управляват | StandartNews.com

София. "Бог да го прости и вечна му памет. Начинът, по който го изпраща народът, както го обича, е пример как трябва всички да живеят и управляват". Това заяви премиерът Бойко Борисов след поклонението пред тленните останки на президента Желю Желев.

"Най-малко аз мога да му давам оценка, историята е тази, която го направи, заяви Борисов. Сегашният премиер каза, че е работил многократно с него – човек, който съветвал винаги, без да се натрапва, но това, което казвал д-р Желев винаги е било тежко, сериозно, на място, навреме", каза още Борисов. И изтъкна, че начинът, по който го изпраща народът и това както го обича, е пример как трябва всички да живеем.

По тази тема, за балканските лидери, които дойдоха на поклонението и на въпроса какво да последват българските държавници от примера на президента Желев, за да правят подобни неща за страната си, сегашният премиер Бойко Борисов каза, че това са добросъседството, взаимопомощ, да се обичаме, да не си пречим. "И това, което малко се отчита да се пазим много от етническите конфликти", допълни той, цитиран от БГНЕС.

Припомняме, че опелото на президента Желю Желев започна в 12 часа днес. В момента продължават да идват граждани, които искат да се поклонят пред тленните му останки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай