Борисов поздрави Зоран Заев с изборната победата в Македония

Борисов поздрави Зоран Заев с изборната победата в Македония | StandartNews.com

Резултатите от проведените местни избори в Република Македония са доказателство за одобрението на водената политика на Вашето правителство – политика на добросъседство, диалог и разбирателство, в основата на която са европейските ценности. С тези думи премиерът Бойко Борисов поздрави македонския министър-председател Зоран Заев в телефонен разговор днес, съобщиха от правителствената информационна служба.

Според Борисов, с положителните сигнали, който излъчи и към народа на Република Македония, и към международната общност, подписаният в началото на август Договор за добросъседство с България е голяма крачка по пътя към възприемането на Република Македония като сериозен партньор на НАТО и Европейския съюз. "Решихме да гледаме напред и Вашите сънародници потвърдиха този избор. Сигурен съм, че резултатите няма да закъснеят", посочи премиерът Борисов като подчерта, че България ще продължи да подкрепя развитието на Република Македония и приемането й в НАТО и Европейския съюз.

Бойко Борисов изтъкна, че темата за приобщаването на страните от Западните Балкани в евроатлантическите структури ще е основна за Българското председателство на Съвета на ЕС. Той изрази надежда, че с постоянство и изпълняване на всички изисквания перспективата за приемане на Република Македония в ЕС и НАТО ще става все по-отчетлива.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай