Борисов постави 2 условия, за да осигури кворум

Борисов постави 2 условия, за да осигури кворум | StandartNews.com

София. За да вкара своите депутати на заседание на Народното събрание и съответно да осигури нужния за работа кворум в парламента, Бойко Борисов, лидер на ПП ГЕРБ, постави 2 условия - управляващите първо да прегласуват закона за МВР и да отменят избора на ръководството на Сметната палата. "Цял мандат управляваха без нас и ние не им трябвахме, да бъдат така добри да поканят Волен Сидеров и да гласуват за касата", твърд беше Борисов. 

Освен това Борисов се извини, че депутатите му са подкрепили поправките в Наказателния кодекс, приети с гласовете на ГЕРБ и ДПС в пленарна зала, които криминализират всяването на смут и страх в банковата система. 

"Моите вчера цопнаха веднага и приеха закон за цензура в говоренето за банки в ангажимент на всички точки, около които имаше съгласие на консултациите при президента", обясни Борисов, след което се извини за това гласуване от името на парламентарната група.

"По никакъв начин, а то няма да има и парламент, такава точка няма да бъде вкарана или подкрепена от нас, категорично", обяви Борисов, въпреки че поправката вече бе приета на първо четене.

Борисов коментира и, че при президента и на консултациите няколко пъти с колегите от БСП, ДПС са се разбрали по един пакет от неща, които е трябвало да се направят. „Тръгнахме да изпълняваме нашите ангажименти в следствие, на което се отприщи едно говорене срещу нас от всички посоки. БСП се опитват да се измъкнат от катастрофата, в която вкараха страната", каза още Бойко Борисов.

"Този парламент надали ще се събере повече", направи своята прогноза за бъдещето на кабинета "Орешарски" лидерът на ГЕРБ, след като заседанието на НС се провали, а той събра парламентарната си група в една от залите.

Само минути преди това от ръководството на Коалиция за България обявиха, че няма да подкрепят приетата от кабинета актуализация на републиканския бюджет, а ще гласуват само на допълнителни 225 млн. лв. за НЗОК. В тази връзка Борисов препоръча групите на левицата, ДПС и Атака да се съберат в пленарна зала и да гласуват парите за болниците, но със 100 млн. лв. отгоре.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай