Борисов порица Главчев: Не трябваше да си изпуска нервите

Борисов и Николай Нанков инспектираха Източната тангента на Околовръстното

Борисов порица Главчев: Не трябваше да си изпуска нервите | StandartNews.com

Димитър Главчев не трябваше да си изпуска нервите, категоричен беше премиерът Бойко Борисов за вчерашния скандал в парламента.

„Историята се повтаря, защото само преди две години, когато г-жа Нинова и БСП бяха мандатоносител, ГЕРБ излезе от парламента. Тогава дойде Мартин Шулц и ми каза: „Бойко, няма нищо по-лошо от политиката на празния стол. Ние като социалисти считаме, че е редно да се върнеш в парламента, защото сте прогнозируема, европейска партия, член на ЕНП и това не е правилно". Това беше един петък и в сряда върнах партията в парламента. Това, което те правят, ние го правехме преди две години. Разбира се, не е приятно, защото се използват всякакви похвати да се създава напрежение", коментира Борисов.

„Затова и не отидох, обясни той. - Защото трябваше пак да повтарям, че проф. Христов казал каквото казал, за да не го повтаря. Те да напомнят друго и това не е продуктивно. Показваме какво правим, има толкова напредък в България, който всички отчитат и в охраната на външните граници, и във всяко едно отношение. Мнението ми е, че въпреки провокациите, председателят на парламента Димитър Главчев не трябваше да си изпуска нервите и той", каза още Бойко Борисов.

За филма на Елена Йончева той каза: "Възложил съм проверка и ако има виновни, да се наложат наказания и да се даде на прокурор"

На въпрос дали е гледал филма на Елена Йончева за границата, Борисов отговори, че не е, а Цветан Цветанов го е гледал. „Сега съм възложил на „Гранична полиция" да направят всички операции с всички задържани мигранти, каналджии, включително това, което тя е показала. Като си дойде Валентин Радев от САЩ, защото те пък сега всички отидоха там – и Цецка Цачева, и главния секретар. Не мога да намеря един да го пратя там, че всичко това е отстранено. Тогава още е било в строителство. Да си дойдат, да ви поканят салона на МВР, да ги пуснат всичките, да ги гледате цяла година какво правят „Гранична полиция", армията, силите ни за специални операции, които са там. Така че да видим и единият, и другият филм", коментира Борисов.

За доклада на Европейската комисия премиерът допълни: "Докладът за напредъка на България по Механизма за сътрудничество и проверка е обективен. Преди няколко дни в Брюксел зам.-председателят на ЕК Frans Timmermans отчете това и го каза и публично, че от май месец насам има напредък. Ще поемем всичко, което имаме като ангажимент. Няколко задачи имаме в парламента, които също до края на годината ще станат. Не се шуми много, но пак изпреварваме Румъния – така, както беше през 2012 г."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай