Борисов от Рим: При нас страхливци няма, готови сме да разследваме всички сделки на прехода

Партия ГЕРБ е готова да подкрепи искането на БСП освен приватизационните сделки да бъдат разследвани и групировките, и концесиите

Борисов от Рим: При нас страхливци няма, готови сме да разследваме всички сделки на прехода | StandartNews.com

„При нас страхливци няма. Готови сме да разследваме всички сделки на прехода". Това се казва в официална позиция на ГЕРБ по повод днешното искане на БСП за разследване на целия преход, което да включва както приватизацията на социалистическата собственост, така и групировките и концесиите.

Решението на премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, който в момента е на посещение в Рим, бе съобщена на извънредна пресконференция в Народното събрание от депутатката Десислава Атанасова. „Време е да нормализираме тона и да водим нормален политически дебат. След пресконференцията на БСП, разговрахме с Бойко Борисов, който е в Рим и съм уполномощена да предам следното: „ГЕРБ ще участва във всяка инициатива по всякакъв повод и по всички теми, които БСП предлага да станат цел за промяна в Конституцията. Готови сме още утре да излъчим екип за преговори за изменение в основния закон", заяви Десислава Атанасова.

Тя допълни, че позицията на партията е да излязат наяве всички сделки на прехода. „Очакваме тази политически воля от страна на БСП", допълни Атанасова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай