Борисов: Няма правителство

Борисов: Няма правителство | StandartNews.com

София. Няма правителство, не че е в оставка, за тази една година в България се случи нещо, което няма как да бъде обяснено на нормалните хора в Европа - правителство без мнозинство и правителство с огромно мнозинство, когато въпрос за задкулисие. . . Не случайно първите решения на НС бяха да се ликвидира БОП-а и да се сложи ръка върху ДАНС. Най-големите скандали в държавата тръгнаха от там, не случайно се отнеха правомощията на президента". Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който не дойде на работа в парламента, а присъства на кръгла маса „Управленската програма на ПП ГЕРБ в областта на вътрешната сигурност за периода 2014-2018 г."

"Ние не си позволихме да отнемем нито едно правомощие на президента, контролът върху разузнаването, НСО, считахме, че това трябва да стане само при съгласие на политическите партии. Не случайно двата най-бързи закони бяха за ДАНС и МВР. Неслучайно, в оставка завчера смениха шефа на най-голямата дирекция в България-СДВР", продължи той.

"Винаги сме се старали да бъдем прогнозируеми и да взимаме решение на база на обществени дискусии на широк кръг от хора, никога нямаме оценката за себе си за самодостатъчност и, това че сме решили нещо да бъде най-правилно – напротив, готови сме да дискутираме и при дебатите, ако има по-добри решения, да ги приемем тях", каза още лидерът на ГЕРБ.

Сигурността започва от дома, автомобила, финансите на хората, има тънка нишка от 96-97 г., дойдат ли БСП на власт и нещо с финансите на хората се случва. Това, мандатоносителят БСП да се откаже от правителството си, да не иска да гарантира финансова стабилност за следващите месеци, да прецени, че Закон за МВР, или Сметна палата е по-важен от актуализация на бюджета и НЗОК..., каза лидерът на ГЕРБ.

Стигнаха до наглостта, ние подходихме държавнически, казахме, че все пак това е за здравето на хората, ще подкрепим, стигнахме да ни викат горчиво на нас с ДПС, където се целуваха по мостовете и се извиняваха като млади госпожици, коментира още Борисов. Много е възможно тези, които се целуваха преди, на 6 октомври пак да се целуват, сега това е проформа, изтъкна Борисов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай