17:20 ч.

27.02.18

3 мин.

0

34

0

Борисов: Някой пак иска да ме бутне, като през 2013 г. /ВИДЕО, ОБНОВЕНА/

от редактор |

Борисов: Някой пак иска да ме бутне, като през 2013 г. /ВИДЕО, ОБНОВЕНА/

Банковият надзор на БНБ да се намеси заради информацията за български банки в сделката за ЧЕЗ, заяви премиерът


ВИДЕО ТУК


Бойко Борисов даде обяснения за сделката за ЧЕЗ на брифинг, в който участваха също Делян Добрев, Цветан Цветанов, Волен Сидеров, Красимир Вълчев, Данаил Кирилов, Явор Нотев и др.


"От това, което виждам, стигам до извода, че някой иска да повтори февруарските събития, по друг сценарий, със същите изпълнители пак ЧЕЗ, ток и популистки изказвания, оплака се премиерът - Подценихме обстановката от последните дни. Действително сделката за ЧЕЗ е проведена между две частни компании, дотук нищо лошо", коментира той. „Наблюдавайки последни дни как беше градирана атаката срещу нас, поисках разговор с премиера Бабиш и настоях, тъй като няма как да знаем какво се е случило, да получа информацията, която има в тяхното министерство", посочи премиерът.


„Сега се насажда усещането и то много планирано и точно, че Гинка от Пазарджик, прави сделка, като някой от нас стои зад нея. Това не е истина и цели други последствия, заяви Бойко Борисов. - Обещавам на тези хора да ги разнищя докрай. Като разгледах изпратеното от премиера на Чехия виждам руско-грузински офшорки, руски банки, български и то от тези, които и преди по някаква причина са имали проблеми. Законът за банките е много строг и ще им спестя имената", коментира той. „Останах с впечатление, че сделката е приключила, а това което ми праща премиерът на Чехия, излиза, че тези банки са изпратили писмо за комфорт, за намерения, които не означават нищо", обясни Бойко Борисов и уточни, че ГЕРБ ще изготви промени в Закона за енергетиката.


Той уточни, че е получил информация от Чехия с банките и пълната информация за сделката и нейното финансиране, но не може да я каже заради банковата тайна и е депозирал всичко получено в секретна кутия в Народното събрание. Той поиска Банковият надзор в БНБ да се намеси заради информацията, че български банки участват в сделката за продажба на ЧЕЗ. „Няма да им дам да ни петнят репутацията, с подобни игрички да излиза, че някъде витаем зад подобно нещо. Тези хора един път са ме сваляли от власт, сега искат да направят същото - няма да стане", заяви Борисов. „Нямаме никакво участие във сделката. Толкова хубава операция пак ни спретнаха, използваха времето, когато сме в чужбина и се опитаха да направят тази работа", коментира той.


„Съветвам президента Румен Радев да се обади на президента Земан и да го попита, както аз попитах Бабиш, какво мисли по сделката. Да се поинтересува, защото колегата му също знае. Част от участниците съм ги виждал на снимка и със Земан", посочи той. „Да вложим цялата мощ на държавата, да приемем, че опозицията е алармирала, а ние сме подценили ситуацията. Да направим това, което е необходимо", призова Бойко Борисов. „Ще замоля шефа на БНБ веднага да види какви са тези писма и банките, които са ги изпращали. Много интересно - изцяло отричат, а в същото време чеха ми праща, че го има. Банковият ни надзор да се намеси със всички сили, като видим резултатите, ще ви информираме", каза още премиерът.


"След четвъртък ще преценя дали ще приемем оставката на Петкова, уточни Борисов. "Това е сценарият на тези гадове - да спрат тока, но този път няма да се дам. В четвъртък изслушваме всички. Господ ми е свидетел - нямам нищо общо! Вкупом заговориха изведнъж за сделката, както направиха, преди да докарат Орешарски", отсече Борисов.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Аман бре · 13:44 · 01.03.2018
Да се смее ли човек,да плаче ли,при целия този абсурд.В БГ каквато и да си фирма не можеш да мигнеш без одобрението на някой чиновник, а тия не знаели, кой ще продава и кой ще купува половината ел.преносна мрежа на държавата.Този ББ директно да получи Оскар.
Потребител · 12:56 · 28.02.2018
Борисов e шанс за Бълггария , разбира сe с всички прeмиeри на Европа и свeта. Господ ни го прати.
Вeлик човeк e.
Потребител · 11:09 · 28.02.2018
виждам руско-грузински офшорки, руски банки, ......A АМЕРИКАНСКИ БАНКИ ЗАД АМЕРИКАНСКИ ЦЕНТРАЛИ,А БИВШИЯ ВИЦЕ НА ОБАМА ЗАД СПИРАНЕ НА ЮЖЕН ПОТОК и др. НЕ ГИ ВИЖДА МАЙОРА ОТ МИЛИЦИЯТА НА ТАТО,КИЙТО МУ ДАЖЕ РАЗТРИВАЛ УШИТЕ И ЛИЧНО ЗАЯВЯВАШЕ ЧЕ НЕ СИ ДАВА СКЪПИЯ ЧЕРВЕН ПАТ.БИЛЕТ И ЧЕ СЕ Е УЧИЛ ОТ ТАТО
Потребител · 10:19 · 28.02.2018
ЗАЩО ДА ГО БУТАТ. Сам ще се сгромоляса некадърника, но смо ВЕЛИК ПОЛИТИК..
Потребител · 09:40 · 28.02.2018
Петър Дънов (Беинса Дуно)-"Призвание към народа ми –български синове на семейството славянско:Това Ме принуди да сляза от горе помежду ви, да се застъпя изново да изгладя и премахна адската омраза с братския вам род, който е положил за вази безброй человечески жертви; той е свята Русия, на която Бог е отредил велико бъдеще, да изпълни волята Му, за ваша слава и славата на Неговото Царство."
Потребител · 10:17 · 28.02.2018
@Потребител То ако ставаше така, кой би търпял 500 години од турско робство? Трябват действия. В резултат на такива 3 МАРТ Е ДАТА, КОЯТО ЩЕ СЕ ПОМНИ, А НЕ ПРАЗНИ МОЛИТВИ, КОЛКОТО И ДА СА ПЛАМЕННИ.
amed efendi · 12:29 · 28.02.2018
@Потребител Празникът на българина нe e 3-ти марта а 9 -и сeптeмври.
Потребител · 09:00 · 28.02.2018
гоуем си-а КОЙ ще купува бдж??????????
Потребител · 09:37 · 28.02.2018
@Потребител Едно по едно и най-вече съблюдавайки обществения интерес. Много не ни харесва руския газ, турския ще мирише по-европейско-вашингтонско. Затова пък много ни харесват руските въглища и такса възух ще въведат, понеже са загрижени за здравето.
Потребител · 08:53 · 28.02.2018
КО КО КО КАЗА-БАНКИ ЛИ ЧУХ, ВАЙ - АМА ЩО ГОВОРИШ, ЧЕ НЯКОЙ ТЕ Е БУТНАЛ-ТИ САМ ПОДАДЕ ОСТАВКА И ТО ДВА ПЪТИ-НЕ ТИ ХАРЕСВА И ХОП-ОСТАВКАААААА!!!!!!!!! ПЪЛЕН ЦИРК В БУЛГАРИЯ- НОВ ИЗБОРЕН КОДЕКС, НОВА КОНСТИТУЦИЯ; ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ; НОВИ ПРАВИЛА ЗА ИЗБОР НА НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ; 100 ДУШИ В ПАРЛАМЕНТА; НОВО ТЕРИТОРИАЛНО ДЕЛЕНЕ; СЪКРАЩАВАНЕ НА ОБЛАСТНИ АДМИНИСТРАЦИИ; ПЕРСОНАЛНИ СМЕТКИ ЗА ЗДРАВНО ОСИГУРЯВАНЕ - ХАЙДЕ ДЕ!!!!
Потребител · 06:53 · 28.02.2018
Сакън БХ ! Ще осиротее не само България без тебе , ще осиротеят Балканите , няма кой да спира мигрантите, Абе направо ще го закъса ЕС без такъв титан !
Потребител · 09:39 · 28.02.2018
@Потребител Ами шербета?
РАДЕВ · 06:38 · 28.02.2018
НАРИТАЙ ГИ БОЙКО!!!!
Потребител · 02:06 · 28.02.2018
Рускитe боклуци и мeкeрeта са намeсeни пак,в лицeто на руско-грузинскитe воровe и рускитe банки!Но тълпата в България e толкова проста и озлобeна,чe дори нe мижe да съзрee каквo сe случва и наи-вeчe защо сe сучва!Като във врeмeната на Римската импeрия,хляб и зрeлищe,това насища нишия човeчeц
Потребител · 01:33 · 28.02.2018
Ако може да се вярва на думите му, че не той е благословил тази продажба подарък на Гинка, то проблема пак е в него, неговите служби агенции, и агенти не работят,правят се че не виждат,знаят и му подливат вода.След като не можеш да си организираш администрацията, накараш да работят и контролираш ,време е да си ходиши и ако не искаш те пак ще те сложат в положение да искаш да напуснеш.Кой ще напусне пръв зависи от теб, ТЕ ИЛИ ТИ?
Потребител · 06:08 · 28.02.2018
@Потребител Казват, че тази сделка се готвела от 1 година - това сса приказките на червените. Добре, но преди няколко месеца само президентът Радев, подкрепен от БСП имаше на разположение своето служебно правителство. Защо той не направи нищо за разследване или спиране на тази продажба? Най-вероятно, за да не скърши хатъра на БСП.
Гост · 23:09 · 27.02.2018
Сега разбрахте ли защо е имало Народен Съд ! Ето за това !
Потребител · 23:03 · 27.02.2018
НЕ псувайте свините, те се размножават.
Потребител · 20:19 · 27.02.2018
ДПС патриоти родолюбци
Атака,НФСБ,ВМРО, гeроичнитe прeдатeли на българитe.
Потребител · 19:32 · 27.02.2018
ВРЕМЕ Е ДА СЕ КАЖЕ В ОМИТЕ:
ДПС-СА ТЕРОРИСТИ
БСП-СА ПАРТИЗАНИ...
ВСИЧКИТЕ ТЕ... ЗА ПОДРИВНА ДЕЙНОСТ-СЪД
СЪДА И ТОЙ -СЪД
МВР-СЪД....ако има кой за ги съди
Потребител · 19:52 · 27.02.2018
@Потребител Време е никой да не ходи на избори. Нека сами да се избират с западните им господари.
Потребител · 19:14 · 27.02.2018
Прeмиeр Боико,
артист Гоико, Митич
други нe признавам.
Потребител · 18:30 · 27.02.2018
ДА НЕ НЯКОИ А ТИ САМИЯТ БУТА ТЕ КТБ ИУЖЕН ПОТОК БЕЛЕНЕ CХЕЗ ИРИН КРЕМИКОВCИ БУЛГАРТАБАК И И ХИЛЯДИ ТАКИВА ДРЕБНИ НЕСCХТИCА ПО ЗА МИЛЯРД ЛЕВА
Потребител · 18:28 · 27.02.2018
ДА СЛУГИТЕ ОТ 24 4АСА НИ БЛОКИРАХА СВИНИ ПРОДАЖНИ
Потребител · 18:26 · 27.02.2018
ОСТАВКА ВЕ КРАДЕC ЛЪЖЕC И МАФИОТ 10 ГОДИНИ ТИ СТИГАТ ЗАКОПА НИ ДО КРЪСТА
x · 18:11 · 27.02.2018
ЗАБЛУЖДАВАТ БАТ БОЙКО,ЧЕ НЯМАМЕ ПРАВА КААТО ДЪРЖАВА ПО СДЕЛКАТА.ВИЖТЕ НАРЕДБА № 3/13 Г. ДКЕВР ЗА ЛИЦЕНЗИТЕ В ЕНЕРГЕТИКАТА-Д.В. БР.33/13 Г.
Потребител · 19:50 · 27.02.2018
@x Съществува и такава вероятност да е подведен, т.е. да са му намазали ските с вакса и да са го пуснали надолу.
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар Кирилизирай
ПредишнаСтраница 1 от 2Новините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент