Борисов: Не ми губете времето с Орешарски

Борисов: Не ми губете времето с Орешарски | StandartNews.com

Не ми губете времето с Орешарски. Това отсече премиерът Бойко Борисов пред журналисти в Раковски. "Орешарски - един изгонен от народа премиер, едвам една година изкарал, да ми губите времето, е несериозно и го считам за обидно. Цяло лято в София не можехме да минем от него. Той на късата памет на хората ли разчита. Аз не знам дали някой от тогава се обръща с удоволствие на обръщението - "г-н премиер". Той стана срам за тази длъжност. Нима не помните всички спрени еврофондове. Аз неговите лъжи съм ги слушаш една година и какво да го коментирам. Не ми се занимава въобще с него", каза той.

"По времето на Орешарски нямаше шеф на митниците, помните ли? Имаха зам.-вътрешен министър за два часа, който сега чете декларации срещу мен. За два часа и си го махнаха. А банките, които са пълни. Вие помните ли репортажите си от общинска банка в София, само за това трябва да бъде разследван. Добре, че общината е яка и ние бяхме яки, иначе след КТБ щеше да падне и Общинска банка. Помните ли като заградиха Общинска банка с жандармерия, кой я прати? Орешарски, той е премиер", продължи премиерът.

Сега всички фондове работят. И имаме 99% усвояване за предишния период, каза още той.

Почва да ми омръзва да им слушам тъпите коментари. Това, че не съм реваншист и ги оставих, за да се нагърбим с цялата работа, не означава, че ще ги допусна да лъжат непрекъснато, каза още Бойко Борисов.

"Вървим по пътя на Гърция. Дългът на България се натрупва много по-бързо, отколкото расте икономиката. И ако тенденцията се запази, това застрашава финансовия суверенитет на страната и попадането й в зависимист от кредиторите", каза по-рано Пламен Орешарски пред Нова тв.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай